Malulen emekli engelliye jet maaş

Malulen emekli engelliye jet maaş

MERSİN'de beyninin belirli bölümlerinde hasarlara yol açan genetik 'Huntington' hastalığı nedeniyle yatalak olan ve 5 ay önce emekli maaşı kesilen 51 yaşındaki Kenan Özalp'in maaşı, bu yakınmasının gazetelerde yayınlanması ile jet hızıyla tekrar bağlandı.

Sinemalarda işçi olarak çalışan Kenan Özalp, genetik Huntington hastalığına yakalandı, hastalığı ilerleyince de yatağa mahkum oldu. 2008'de aldığı yüzde 90 engelli raporuyla engelli maaşı bağlanan Kenan Özalp, bu kez malulen emekli olabileceğini öğrenince, SGK'ya başvurdu. Özalp'a 1000 lira malul emekli maaşı bağlandı ancak malulen emekli olsa dahi, maluliyetinin devam edip etmediğini belgelemek için gerekli engelli raporunu yenilemeyince 5 ay önce maaşı kesildi. Maaş alamadığı için perişan olan Özalp'ın yaşadığı sıkıntının haber olması üzerine harekete geçen Adana Bölge Sağlık Kurulu, yaptığı değerlendirme sonucu tekrar maaş bağladı. 5 aylık dönemde ödenmeyen toplam 6 bin 723 liralık maaşın da ödenmesine karar verdi. Jet hızıyla kesilen maaşa yeniden kavuşan Kenan Özalp'ın eşi Hamide Özalp, çok mutlu olduklarını söyledi. 

Bu arada enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan eşinin başından bir an olsun ayrılmayan Hamide Özalp, şunları söyledi:

"Rapor alacak hastane bulamıyorduk. Keşke bizi bu kadar mağdur etmeselerdi. Maaş yeniden bağlandı. 5 ay alamadığımız maaş da yatmış. Bağlandığına dair belgeler elime ulaştı. Sağlık Bakanlığı'ndan ziyaretçiler geldi, ilgilendi. Bundan sonra rapor istemeyeceklerini söylediler. Maaşı sürekli hale getirmişler, artık kesilmeyecek. Devletimizden Allah razı olsun. Çok mutluyuz."

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.