Maltepe'ye bitki müzesi

Maltepe'ye bitki müzesi

İstanbul'da yeni dönemde temalı parklar, göl ve dere kenarı parkları, botanik bahçeler artacak.

Maltepe'de dev bir bitki müzesi açılacak, Arnavutköy'deki hayvanat bahçesinde de hayvanlar doğal ortamlarında görülebilecek
 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın yeni dönem projeleri arasında yeşil alanlara yönelik projeler önemli yer tutuyor. İlk olarak bölge parkları yapımıyla başlayan, Yenikapı, Maltepe ve Zeytinburnu parklarını tamamlayan İBB'nin yeni dönem projeleri arasında da çok sayıda bölge parkı, botanik bahçesi, hayvanat bahçesi ve yeşil alan düzenlemesi yer alıyor. Yeşil alan miktarını artırmaya yönelik projelerden en önemlisi ise Maltepe'de hayata geçirilecek.
 
Bitki Müzesi olacak. Türkiye'de ve İstanbul'da yetişen bitkiler ile dünyanın dört bir yanından getirilecek bitkiler doğal ortamlarında yetiştirilecek ve ziyaret edilebilecek.
 
3 ADET SAHİL PARKI
 
Kadir Topbaş'ın yeni dönem projeleri arasında en fazla sahil düzenleme projesi Anadolu Yakası'nda hayata geçirilecek. Tamamlanan Sultanbeyli göleti ve Maltepe sahil parkı projelerinin yanında bölgeye üç sahil parkı daha yapılacak. Kartal Kumcular'da yapılacak sahil düzenlemesiyle yeni yürüyüş alanları ve sahil işletmeleri yapılacak. Balık tutma, tekne bağlama ve yüzme için de yeni kurulacak. Pendik ve Tuzla sahillerinde de düzenleme yapılacak. Avrupa Yakası'ndaki üçüncü botanik park ise Florya'da kurulacak. Bu park içerisinde de göletler, yürüme yolları ve araştırma - yetiştirme yapıları yer alacak. Küçükçekmece gölü ile Menekşe deresi çevresi de bu dönemde çekim noktası haline gelecek. Küçükçekmece gölü çevresi ayrıca su sporlarına uygun parkurlar ile Haliç'le birlikte İstanbul'un yeni su sporları merkezi olacak.
 
Kongre merkezi
 
İBB'nin Avrupa Yakası yeşil alan düzenlemelerinden aslan payını ise Arnavutköy ve Sultangazi bölgesi alacak. İki ilçe arasında bulunan bölgede İstanbul'a önemli miktarda turist çekecek 3. Havalimanı çevresinde inşa edilecek kongre merkezi de büyük bir yeşil alan içerisinde yer alacak ve büyük oranda cam kullanımıyla 'yeşil bina' olacak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.