Maltepe Üniversitesi’nden Çekiç’e soruşturma

Maltepe Üniversitesi’nden Çekiç’e soruşturma

Ders verdiği Maltepe Üniversitesi’nde sorduğu sorular ve söylemleriyle baskıda bulunarak başörtüsü karşıtlığı yapan Aydınlık Gazetesi yazarı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç hakkında soruşturma başlatıldı.

Şuayip Alabay'ın haberi;

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen, “Orhan Çekiç’in daha önce de bu tür girişimleri oldu. Kendisini, yapmaması gerektiği konusunda ve devam etmesi halinde gerekli işlemi yapacağım hususunda uyardım. Soruşturma sürüyor, yakında karar çıkacak” dedi.

Ders verdiği Maltepe Üniversitesi’nde sorduğu sorular ve söylemleriyle baskıda bulunarak başörtüsü karşıtlığı yapan kökü dışarıda Lions üyesi ve Aydınlık Gazetesi yazarı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç hakkında soruşturma başlatıldı.

KÖYMEN: “ÇEKİÇ’İN SORDUĞU SORULAR DERSLE İLGİSİZ, İDEOLOJİK”

Üniversitelerinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi veren Çekiç’in yaptığı sınavda ideolojik dayatma olduğu gerekçesiyle önceki gün rektörlüğe dilekçe verildiğini söyleyen Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen, “Çekiç hakkında önceki gün öğrenciler bana dilekçe verdiğinde gerekli soruşturmayı başlattım. Sorduğu soruların dersle kesinlikle uyumlu olmadığı ve ilgisiz olduğu kanaatine vardım. Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç’e ben daha önce de müdahale ettim. 10 Kasım’da da benzer bir girişimi olmuştu, ben bizzat kendisini o zaman uyardım. Tekerrür etmemesini ve böyle bir girişim olduğu takdirde kendisi hakkında gereğini yapacağımı söylemiştim. Önceki gün öğrencilerden aldığım dilekçeyle tekrarladığını öğrenince hakkında derhal bir soruşturma başlattım. Kaldı ki gereğini yapıyoruz” dedi.

ÇEKİÇ’İN İLK DAYATMASI BU SINAV DEĞİL

Çekiç’i bizzat tanıdığını söyleyen Prof. Dr. Köymen, “3 yıl önce üniversitemizde başörtüsü yasağını kaldırdığımızda YÖK’ten gelen bir genelge doğrultusunda tüm üniversiteler başörtüsü yasağını kaldırmıştı. Orhan Çekiç’le o zaman konuştuğumda birazcık direnişte bulunduysa da ben onu kırmasını bildim. Kesinlikle üniversitemizde, kampüste, dersliklerde, koridorlarda her yerde başörtülü dolaşabilirler şeklinde talimat verdim ve gereğini yaptı Orhan Çekiç de. Bir ay önce öğrencilerden almış olduğum şikayet üzerine kendisiyle konuştum. ‘Orhan hoca, kesinlikle derslerinde ideolojik sorulara, görüşlere, dayatmalara ben müsaade etmiyorum, söz konusu olmaması lazım. Tekrar olduğunda ve ben tespit ettiğimde gereğini yapacağım’ dedim. Önceki gün öğrencilerden gelen şikayet dilekçesi üzerine de Orhan Çekiç hakkında soruşturma başlattım. Soruşturmanın sonucunu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Akit’in Çekiç ile ilgili yapmış olduğu haberde olayın Maltepe Üniversitesi’ne mal edilmesini doğru bulmadığını da ifade eden Prof. Dr. Köymen, “Benim üniversitemde başörtülüsü de vardı, şalvarlısı da vardı. Böyle düşünen, bu kültürü kazanan ve yaşayan bir insan olarak kesinlikle Orhan Çekiç’in yaptığını tasvip edemem. Zaten hakkında gerekeni yapıyorum ve en kısa zamanda herkes de bunu görecek” dedi.

Yeni Akit