Malkoç: Türkiye bütün insanlığın onurunu temsil ediyor

Malkoç: Türkiye bütün insanlığın onurunu temsil ediyor

Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Türkiye bütün insanlığın haysiyetini kurtarıyor. Bütün insanlığın onurunu temsil ediyor." dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Türkiye bütün insanlığın haysiyetini kurtarıyor. Bütün insanlığın onurunu temsil ediyor." dedi.

Kahramanmaraş'taki temasları çerçevesinde 25 bin Suriyelinin barındığı Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret eden Malkoç, burada kendisini çiçekle karşılayan Suriyeli çocuklarla sohbet etti.

Malkoç, burada yaptığı konuşmada, çocukların bu coğrafyanın geleceği, umudu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 3 milyonun üzerinde Suriyeliyi misafir etmesinin zorluğuna işaret eden Malkoç, 25 milyar doların üzerinde harcama yapıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete ve devlete çizdiği ufkun, milletin Yunus'tan, Mevlana'dan, Hacı Bayram-ı Veli'den, Hacı Bektaş-ı Veli'den gelen o gönül genişliğiyle zor durumda olan, evleri yıkılan, eşleri ölen, yetim kalan, dul kalan insanlara ve çocuklara kucak açtığını anlatan Malkoç, şunları söyledi:

"Meşakkatli bir iş. Dünyadaki mültecilerin yarısından fazlasını bu coğrafyada bakıyoruz. Bugünler gelip geçicidir. Tarihte de bu tür olaylar olmuştur ama kalıcı olan barıştır, insan haklarıdır. Özellikle gayri safi milli hasılası çok yüksek olan ülkeler var. İnsan hakları dendiğinde mangalda kül bırakmayanlar var. Ancak nutuk çekiyorlar ama gerek insan hakları, gerek hak ve özgürlükler anlamında, gerekse de bunların barındırılması anlamında Türkiye bütün insanlığın haysiyetini kurtarıyor. Bütün insanlığın onurunu temsil ediyor. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız yurt dışı gezilerinde Türkiye'de 3 milyon Suriyeli mülteci var deyince gözleri açılıyor. Çünkü kendi ülkelerinin nüfusu o kadar. Böyle bir millete mensup olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz."

Suriye'de barışın temini için ülke olarak elimizden geleni yapacaklarını vurgulayan Malkoç, bütün Türkiye'nin, kurumların 2023 ve 2053 yılında bu insanların önemli bir kısmının burada kalacağını düşünerek proje yapmaları gerektiğini ifade etti.

Cemevini ziyaret etti

Malkoç, Sivricehöyük Mahallesindeki Cemevine yaptığı ziyarette de vatandaşlarla sohbet etti. Cemevindeki vatandaşların taleplerini de dinleyen Malkoç, aktarılan sorunların çözümü için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a talimat verdi.

Cemevindeki vatandaşlar da Malkoç'a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.