Maliyet arttı fiyat fırladı

Maliyet arttı fiyat fırladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, birçok ilde kurbanlıklar pazara indi.

Benzin, nakliyat, yem ve kepek fiyatları artınca kurbanlık fiyatları da fırladı. İstanbul'da geçen yıl 3 bin TL'den alıcı bulan büyükbaş kurbanlıklar bu yıl 5 bin TL'den satışa çıkarıldı. Küçükbaş kurbanlık ise 650 TL'den başlıyor
 
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte İstanbul'daki kurban fiyatlarında ciddi artış olduğu gözlendi. Geçen sene 3 bin TL'den alıcı bulan büyükbaş kurbanlık fiyatı, bu sene 5 bin liradan başlayıp 13 bin liraya kadar çıkıyor. Küçükbaş kurbanlıklarda ise durum aynı. Bir önceki yıl 500 TL'den satılan kurbanlıklar, bu yıl 650 TL'den başlayan fiyatlarla pazarda alıcısını bekliyor.
 
'VATANDAŞ BİZİ DE DÜŞÜNSÜN'
 
Üsküdar Küplüce'de kurulan satış yerine Sivas'tan kurbanlık büyükbaş getiren Hacı Bülbül, fiyatların yükselmesine artan maliyetin neden olduğunu söyledi. Nakliyat masrafından başlayan artışın kurban çadırına kadar uzandığını kaydeden Bülbül, 'Vatandaşın bizi anlaması gerekiyor. Emeğimizi düşünsünler. Maliyet arttığı için fiyatlar artıyor' dedi.
 
KURBANLIKLAR EL YAKIYOR
 
30 yıldır hayvancılıkla uğraştığını dile getiren Afyonlu Ahmet Akkılınç ise, sadece 3 kurbanlığının masrafa gittiğini söyledi. Akkılınç, 'Geçen sene 4 bin TL'ye gelen nakliye bu sene 6 bin TL'ye geldi. Mazot ciddi oranda bizi etkiliyor. Piyasa da buna göre kurban fiyatı belirliyor' diye konuştu. İki yıldır durdurulan ithal hayvan girişinin üreticiyi olumlu etkilediğini de belirten Akkılınç, 'İthal bizi kötü etkiliyordu. Vatandaşın ilgi göstermemesine rağmen, adı bile fiyatlarımızı düşürüyordu' dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.