Maliye Bakanlığı'ndan açıklama

Maliye Bakanlığı'ndan açıklama

Maliye Bakanlığından, bir gazetede "Milli Talan Haritası" başlığıyla yayımlanan haberin tek taraflı, yanlı ve bir amaç çerçevesinde kamuoyuna sunulduğu, gazete hakkında gerekli tüm hukuki işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün Cumhuriyet gazetesinde "Milli Talan Haritası" başlığıyla yer alan haberin tek taraflı, yanlı ve bir amaç çerçevesinde kamuoyuna sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Maliye Bakanlığının eğitimi, sağlığı ve turizmi teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren yani kamu yararına çalışan dernekler ile vergi muafiyeti tanınan vakıflar lehine mevzuat çerçevesinde bugüne kadar herkese eşit mesafede tahsisler gerçekleştirdiğine işaret edildi. Tüm irtifak hakkı tesisi rayiç bedel dikkate alınarak, bedel takdiri yapılıp, tahsisin süre bitiminde taşınmaz üzerindeki yapı ve tesislerin tamamının da devlete yeniden intikal ettiği kaydedildi.

Gazetenin kendi perspektifinden bazı örneklerle yola çıkarak, kayırma ve ayrımcılık havası oluşturmaya çalıştığı, durumun böyle olmadığının açık bir şekilde ortada olduğuna yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Bakanlığımız bugüne kadar LÖSEV, Cem Vakfı, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ Geliştirme Vakfı, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı, Mehmetçik Vakfı gibi birçok dernek ve vakfa değeri karşılığı arazi tahsisi gerçekleştirmiş olup sayısız örnekleri bulunmaktadır.

Hal böyle iken haberi yapan gazete Bakanlığımızı aramamış, 'Derneklere, vakıflara neden arazi tahsis edilir? Bu tahsisler nasıl gerçekleştirilir?' gibi sorular sorulmadan gazetecilik 5N1K kuralı çiğnenmiş olup ayrıca Bakanlığımızı yanlı ve kayırmacı göstermek sureti ile bilinçli kara propaganda yapmak istemiştir. Bu gazete hakkında gerekli tüm hukuki işlemler başlatılacaktır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.