Malezya'daki Myanmarlılar kayıt altına alınacak

Malezya'daki Myanmarlılar kayıt altına alınacak

Malezya hükümeti ile Myanmar hükümeti geçtiğimiz haftasonu, Malezya'da kayıt dışı olarak yaşayan Myanmarlıların kayıt altına alınması konusunda anlaştı

Myanmar’ın başkenti Nyapyidaw’da geçen haftasonu yapılan görüşmeler sonrasında Malezya ve Myanmar makamları, Malezya’da kaçak olarak bulunan Myanmarlıların kayıt altına alınmasını ve süreçte ya ülkelerine geri gönderilmesi veya Malezya’da yasal çalışma imkanına kavuşturulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Bu amaçla, gelecek ay içişleri bakanlığı bünyesinde ‘bir merkez’ açılacağı ve Myanmarlıların burada kayıtlarını yaptırabilecekleri belirtiliyor. iki ülke arasındaki bu anlaşma ile uzun süredir insan hakları sorunu olarak gündeme getirilen Myanmarlı göçmenler sorununun çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.

Ancak Myanmar hükümeti tarafından kendi ülkelerinde tanınmayan Arakanlı Müslümanların Malezya’da ne gibi şartlarda kalabilecekleri sorusu devam ediyor. Malezya’da resmi rakamlara göre toplam 144 bin Myanmarlı yasal ve yasal olmayan şartlarda çalışıyor.
Buna ilave olarak 120 bin Myanmarlının da birleşmiş milletler yüksek komiserliğince verilen kartlara sahip olduğu belirtiliyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.