Malezya’daki dergiden Said Nursi için özel sayı çağrısı

Malezya’daki dergiden Said Nursi için özel sayı çağrısı

Yapılan çağrıda, Bediüzzaman Said Nursi’nin önceleri bazı fen kitaplarını ezberleyecek kadar bilime büyük önem verdiğini, ancak daha sonra...

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Malezya’daki Uluslararası İslami Düşünce ve  Medeniyeti Enstitüsü (İSTAC)’nün çıkardığı İSİ-Web of Science indeksli Al-Shajarah dergisi Said Nursi’de bilimin ve zihnin sekülerleşmesi konusunda özel sayı çağrısı yaptı. Dergi, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Prof. Dr. Colin Turner ve Doç. Dr. Necati Aydın’ın editörlüğünde özel sayıyı çıkaracak. 

Yapılan çağrıda, Bediüzzaman Said Nursi’nin önceleri bazı fen kitaplarını ezberleyecek kadar bilime büyük önem verdiğini, ancak daha sonra bilimsel bilgideki seküler ideolojinin farkına vararak Aydınlanma’dan beri devam eden bilginin ve zihinlerin sekülerleşmesine karşı büyük mücadele verdiğine dikkat çekiliyor. 

Söz konusu çağrı, bilim adamlarını Said Nursi’yi hem yazdıkları hem de yaşadıklarıyla bilginin ve zihinlerin sekülerleşmesine karşı nasıl mücadele ettiği konusunda akademik çalışma yapmaya davet ediyor. 

Özel sayı, bir gurup akademisyen tarafında yakın zamanda kurulan Nursi Society ile işbirliği içinde hazırlanacak. Editörler, bu çağrıya cevap verip makale gönderenlerden on kişiyi Nursi Society’nin Mart 2017’de yapacağı bu konuyla ilgili atölye çalışmasına davet edecek. Atölye çalışmasıyla daha olgun hale getirilen makaleler Eylül 2017’de Al-Shajarah dergisinin özel sayısında yayınlanacak.  

Söz konusu çağrı hakkındaki detaylı bilgiye Nursi Society sayfasından ulaşılabilir:
http://www.nursisociety.org/al-shajarah-call-for-papers.html

Özel sayı ile ilgili sorular için iletişim emaili: [email protected]

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.