Malezya, aile kurumunu kurtarmak için bu yönteme başvuracak

Malezya, aile kurumunu kurtarmak için bu yönteme başvuracak

Malezya'da başlayan yeni bir proje, ülkedeki Müslüman aile yapısının korunması için veriler, istatistikler ve bilgiler topluyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Proje için Malezya İstatistik Bölümü ülkedeki Müslümanlar arasında evlilik ve boşanma ile ilgili veri topluyor. Gelecek yılın sonuna kadar yeni istatistikleri yayınlayacak.

Baş istatistikçi Datuk Seri Dr Mohd Uzir Mahidin, verilerin Malezya'daki Müslüman aile kurumlarının mevcut durumu ve evliliğin sonuçlarına kadar devam ettiğine dair çok önemli bilgiler içerdiğini söyledi. Mahidin, "İstatistikler, ülkedeki aile ile ilgili konularda politika yapıcılar için rehberlik edecek ve Malezya'daki Müslüman evlilikler için kurtarıcı olacak" dedi.

Mohd Uzir, ülkedeki Müslüman evlilikler ve boşanmalar hakkında kapsamlı veri olmadığına işaret ederek, bulunan istatistiklerin yetersiz olduğunu bunun nedeninin ise İslam ülkelerinde bu konulardaki çalışmaların azlığı.

Aile yapısının İslam dini için çok önemli olduğunu söyleyen yetkililer, bunun için Malezya'daki Aile Bakanlığı'nı da harekete geçiriyor.

NST'nin haberine göre eğer proje işe yararsa, Malezya'daki Müslüman olmayan aileler için de uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum