Malatya'ya hızlı tren geliyor

Malatya'ya hızlı tren geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya hızlı tren hattının 2019 yılında tamamlanacağını söyleyerek, hat sayesinde 4-5 saat içerisinde limanlara ulaşılabileceğini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'ya hızlı trenin geleceği müjdesini verdi.

Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"2018 yatırım programına teklif edilip inşallah Malatya'ya hızlı treni aldıracağız. Yine önemli projelerden birisi Elazığ-Malatya arasında da hızlı tren hattının olmasını istiyoruz. Çift hatlı bir hızlı tren projesinin ihalesi 6,5 milyon lira. 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. İnşallah bitirilir bitirilmez o da yatırım teklifi arasına alınacak."

Ankara'da projelendirmesi devam eden çift hat oluşturularak, İskenderun-Malatya ve Adana hattının da kendileri için çok önemli olduğuna değinen Bakan Tüfenkci, yapılacak hat sayesinde Malatya'nın limanlara ulaşımının daha da kolaylaşacağını söyledi.

  • Hat sayesinde 4-5 saat içerisinde limanlara ulaşabileceklerini anlatan Tüfenkci, "Bu ne demek organize sanayi bölgesinde üretilen bir mal 4 saat içerisinde limanda olacak, oradaki ham malzeme de aynı saate burada olacak. Yatırım anlamında Malatya'nın cazibesine arttıran insanımızın işini, aşını büyüten önemli hizmetlerden birisi." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.