Malatya'dan Suriye Yardım

Malatya'dan Suriye Yardım

Malatya'dan, Suriye'ye 8 tır gıda ilaç yardımı gönderilecek.

Büyükşehir Belediyesi yanında 8 tırın da hazır bulunduğu alanda düzenlenen törende konuşan Malatya İHH İnsani Yadım Vakfı Başkanı Ömer Derin, bir ay önce Malatya'da 30 sivil toplum kuruluşuyla başlattıkları "Gazze'ye İlaç ve Suriye'ye Aş Ol" kampanyası kapsamında Suriye için 8 tır gıda ve ilaç yardımı, Gazze için ise 120 bin lira nakdi yardım topladıklarını söyledi.
 
İYİLİKDER gönüllüsü olarak yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Suriye'ye giden ve orada şehit düşen Yakup Bülent Alnıak'ı rahmetle andıklarını belirten Derin, "İyilik yolunda mücadele eden kardeşlerimizin sonu maalesef ya göç ya zindan ya ölüm oluyor. Ama bizler göçü hicret, zindanı Yusufiye Medresesi, ölümü şehadet bildiğimiz için baş göz üstüne diyoruz. Rabbim, bizi yolundan ayırmasın" diye konuştu.
 
Sivil toplum kuruluşlarıyla Suriye ve Gazze'ye yardım ulaştırmak amacıyla burada olduklarını vurgulayan Derin, şunları söyledi:
 
"Biz, tarihimizden, atalarımızdan, dinimizden öğrendik ki mazlum kim olursa olsun yanındayız, zalim kim olursa olsun karşısındayız. Atalarımız, göç yolları üzerindeki kuşların zarar görmemesi için vakıflar, dernek kurmuşlar. Büyüklerimiz, örnek aldığımız şahsiyetler, Fırat'ın öte ucunda ölen koyundan kendini mesul tutmuş. Dolayısıyla, biz de hemen yanı başımızda meydana gelen bu olaylara duyarsız kalamazdık."
 
Konuşmanın ardından İl Müftüsü Ümit Çimen, dua etti.
 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, toplanan 120 bin liralık yardım çekini Derin'e takdim etti.
 
Yardım tırlarının, Pazar sabahı Hatay'ın Reyhanlı ilçesine doğru yola çıkacağı öğrenildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.