Malatya'da STK'lardan Diyanet'e destek

Malatya'da STK'lardan Diyanet'e destek

Yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşu, ortak bildiriyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Görmez'e destek açıklamasında bulundu.

Malatya'da aralarında Mazlum-Der, Meşale Derneği, Ensar Vakfı, Diyanet-Sen, Yeşeren Umutlar Derneği'nin de olduğu 30'a yakın sivil toplum kuruluşu, ortak bildiriyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Mehmet Görmez'e destek verdi.

Sivil toplum kuruluşlarının imzasının bulunduğu ortak bildiriyi Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Sabri Güneş, dernek binasında okudu.

Güneş, insanların karşılıklı olarak haklara riayet etmesi halinde, dünyanın birlikte huzurla yaşayacak genişlikte olduğunu belirterek, birlikte huzurla yaşamanın iksirini tahammül, sabır, hak ve sorumluluklara riayet etmek olarak gördüklerini söyledi. Güneş, "Toplumlar, karşılıklı saygı ve güven sayesinde değerlerin etrafında oluşur. Bu dünyada farklı din, düşünce ve anlayışlara sahip insanlar yaşamakta. Herkesin aynı düşünce ve zihin yapısına sahip olması düşünülemez" dedi.

Dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birinin Müslüman olduğunu kaydeden Güneş, "İslam, bizim ülkemizin asırlardan beridir en belirleyici asli öğelerinden biridir. Bize hayat veren bizi bir arada tutan mozaiğimizdir, çimentomuzdur. İslam dini, diğer dinlerden farklı olarak hayatın değişik alanlarıyla direk temas kurmakta ve insanı ilgilendiren konularda yön vermekte. Bunun için ülkemizde vakıf, dernek, cemaat ve bireyler bu görevi yapmakla beraber, bu anlamda insanlarımızın soru ve sorunlarına cevap vermesi için ihtiyaca binaen kurulmuş resmi bir kuruluş vardır" ifadesini kullandı
Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerini sürdürürken, farklı değerlendirmelere muhatap olabildiğini dile getiren Güneş, şöyle devam etti:
"Özellikle bizim dinimizin temel dinamiklerinden haberdar olmayan insanlar tarafından, bu kurumla ilgili kabul edilemez yorumlar yapılmakta, mesnetsiz ve haksız iddialar ileri sürülmekte. Kimi zaman kişiler, hatta kurumlar üzerinden dini olan her şey hedef alınabilmektedir. Özellikle, son günlerde, ilham kaynakları batı ve batılı değerler olan kimi çevreler, gerçekle ilgisi olmayan iddia ve argümanlarla bu kurum ve başında bulunan insan hakkında ortaya atılanlar kamuoyumuz nezdinde ciddi bir rahatsızlığa neden olmuştur."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ve Başkanlığın kuruluş amacına ve yeni Türkiye vizyonuna uygun olarak, Türkiye içinde ve dışında sürdürdüğü faaliyetlerin, kamuoyunca ilgiyle, büyük bir beğeniyle takip edildiğini dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirilen veya devam eden bu faaliyetler, İslami değerlerimizin yaşatılmasına ve yayılmasına yardımcı olmakta, hem yurt içinde hem de yurt dışında ülkemize güveni arttırmakta ve ayrıca prestij kazandırmaktadır. Bu nedenle, geçmişte farklı nedenlerle görevini hakkıyla yerine getirmemiş bile olsa bugün bir takım asılsız isnatlar ve karalamalarla bu kurumun yıpratılmaya çalışılması ve onun üzerinden değerlerimizin hedef alınmasını, İslam'a ve

Müslümanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor ve dinimizi ayakta tutmaya çalışan bu kurumların yıpratılmasının hiç kimseye fayda sağlamayacağını açıkça beyan ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.