Malatya’da 7 bin 164 Suriyeli var

Malatya’da 7 bin 164 Suriyeli var

Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'nde (MABEK) bin 320 konteynerda 7 bin 64 Suriyeli mülteciye barınma imkanı sunulduğu bildirildi.

Eşref Akgün'ün haberi:

Malatya Valiliği Mayıs ayı Mülki İdare Amirleri Toplantısı, Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Vali Şahin’in başkanlığında vali yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Latif Memiş, Dr. Abdullah A. Öztoprak, Mehmet Özel, Abdül Kadir Duran, Murat Çağrı Erdinç ve ilçe kaymakamları katıldı. Afet yönetiminin masaya yatırıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Latif Memiş, Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kent hakkında bilgi verdi. 10 bin kişi kapasiteli konteyner kentte 2 bin konteyner bulunduğunu anlatan Memiş, konteynerlerden bin 320’sinde 7 bin 164 Suriyeli misafire barınma olanağı sunulduğunu ifade etti. Memiş, “Tesiste, işçi, uzman, tercüman gibi 479 personel görev yapıyor. Bunlara ilaveten 181 Suriyeli öğretmen ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim veriliyor. Bunun yanı sıra cami, sosyal tesisler, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, market, çeşitli kurs merkezleri gibi donatılarla Dünya standartlarının üzerinde geçici barınma hizmeti sunuluyor” dedi.

    Vali Şahin de olası afetlere karşı hazırlıklı olunması için yapılması gerekenlerle ilgili talimatlar verdi. Afetlerde ilk 72 saatin afet bölgesine ulaşma, arama ve kurtarma için önemli olduğunu vurgulayan Şahin, “Marmara depreminde edinilen tecrübelerle Van depreminde kısa sürede çalışmalara başlandı. Bu tecrübelerle Türkiye’nin afet yönetimi konusunda en iyi ülkelerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bundan sonra afet yönetimi konusunda hazırlıklar kaos yönetimi şeklinde algılanarak çalışmaların bu yönde yapılması gerekir. Yönetim esnasında gerekli veri bilgiler ise aylık olarak yenilenmeli. Kentsel dönüşüm projelerinin de bu kapsamda önemli bir yere sahip olduğu gerçektir. Dönüşümün bunun için yapılmaktadır.” diye konuştu.

    Şahin, kentin büyükşehir statüsüne kavuşması nedeniyle altyapı yatırımlarından ziyade sosyal yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti. DAP, SODES, AB, BM gibi kuruluşların desteklerinden faydalanmak amacıyla projeler hazırlanabileceğini anlatan Şahin. bu projeleri en iyi şekilde değerlendirilebileceğini bildirdi. Şahin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı faaliyetlerinin çok iyi takip edilmesini de istedi.

    Toplantı sonunda Vali Şahin ve idareciler tesiste incelemelerde bulundu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.