Malatya büyük bir Nur şehri

Doğu ve Güneydoğu illerindeki ziyaretlerimize bu haftasonu Malatya ile devam ettik. Malatya büyükşehir olmasından sonra ciddi anlamda gelişiyor ve Türkiye’nin en önemli şehirleri arasında yerini alıyor. Malatya kayısısı dünyaca meşhur olmuş bölgenin en önemli gelir kaynağı ve tonlarcası ihraç ediliyor. Ancak ziyaretimizin nedeni Malatya Nur Hizmetlerini daha çok yakından müşahede etmek, oradaki Nur Kahramanları ile hasbihal etmekti.
 
Elhamdulillah, Malatya’da çok köklü bir Risale-i Nur hizmeti yerleşmiş. Ekilen nur tohumları şimdi sünbüllenmiş ve Malatya’nın manevi çehresine yansımış. Her gece onlarca muhtelif mekanlarda dersler, sohbetler yapılıyor. Bediüzzaman’dan bugüne cemaatin omurgası nasıl yerleşmişse Malatya’da o omurganın sinirleri hiç değişmeden akıp devam ediyor. Nur Hizmetlerinin meslek ve meşrebi seküler düşmanlara karşı değişmiyor aksine daha da inkişaf ediyor.
 
Malatya Nur Hizmetlerinin en önemli ismi de Elazığ Palu doğumlu Mehmet Ali ağabey.. Din-i mubin-i İslam için hayatını vakfetmiş ve 41 yıldır Malatya’da durmadan hizmet eden bir nur kahramanı... Bu ziyaretimizde onunla tanışıp hasbihal etmenin sevinci var bende. İsmini çok duymuştum hatta İstanbul’da umumi bir yerde görmeme rağmen ilk kez bir odada baş başa muhabbet ettik. Bediüzzaman Hazretlerinin en birinci talebelerinden Hulusi ağabeyle çokça bulunmuş. Merhum Sungur ağabeyle de diyar diyar dolaşmışlar. Cenab-ı Hak ona sıhhat verip hizmet etmeyi nasip eylesin. Çok yakında da Mehmet Ali ağabeyle yaptığım röportajım Risale Haber'de şimdiden haberiniz olsun.
 
İki gün boyunca Malatya’nın en eski medrese-i nuriyesi olan Niyazi Mısri İlim vakfı İhlas Apartmanında ikamet ettik. Bina 1978 yılından beri faaliyette ve yüzlerce Nur Talebesi yetiştirmiş. Bina çok eski olmasına rağmen içeride manevi bir hava hakim. Namazlar ve okumalar harıl harıl yapılıyor. Ayda bir kere bütün Malatyalılar bu binada buluşup hasbihal ediyor.
 
Onlarca şehir dolaşmama rağmen kanaatim o ki; Malatya şehirler arasında İhlas’ta en birinci. Kendimi orada manevi kalenin içerisinde addettim. Manen muhafaza ediliyor gibiydim. Dünyanın en büyük derdi bile beni dertlendirmiyor, kırılmaya yüz tutmuş şişeler burada yok hükmünde. İstanbul’da o çirkefin içinde yaşayan ve manevi buhranlar geçiren biri olarak da Malatya’da manen o kadar doydum ki imkanım olsa buraya gelir burada hayatımı idame ederim.
 
Keşke ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum