Malatya belediyesine tebrikler: Kadınlar için pembe otobüs geliyor

Malatya belediyesine tebrikler: Kadınlar için pembe otobüs geliyor

Türkiye’de ilk kez Malatya’da başlatılacak pembe trambüs uygulamasına benzer bir uygulamaya Japonya’da var

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sadece kadınların kullanması için alınan 2 adet pembe trambüsün yeni eğitim öğretim döneminde hizmete başlayacağı belirtildi.

İnönü Üniversitesi'nde okuyan bir grup kız öğrencinin talebinin dikkate alınması sonucu siparişi verilen 2 adet pembe trambüsün ilk seferini yeni eğitim öğretim döneminde gerçekleştireceği bildirildi.

Sadece kadınların kullanmasının amaçlandığı pembe trambüsler montajları yapıldıktan sonra Malatya’ya getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde toplu açılışlar için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sokulan pembe trambüsler, uyguluma olarak Türkiye’de ilk kez Malatya’da denenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, pembe trambüs uygulamasıyla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, “Bununla ilgili üniversite öğrencileri bir kampanya başlatmışlardı. Bizler de bu talebi dikkate aldık ve bununla ilgili bir çalışma başlattık. İnşallah 2 trambüsü sadece bayan yolcularımıza yönelik hizmete sokacağız. Trambüsler ilerleyen günlerde hizmete girecek” ifadelerini kullanmıştı.

Japonya’da benzer uygulama var

Türkiye’de ilk kez Malatya’da başlatılacak pembe trambüs uygulamasına benzer bir uygulamaya Japonya’da var. Japonya’da trenlerde ve metrolarda sadece kadınların kullanabildiği kompartımanlar bulunuyor. Pembe ve beyaz renkli bu metrolar sadece kadınlar tarafından kullanılıyor. Bazı araçlarda tüm kompartmanlar kadınlara tahsis edilirken bazılarında ise belli kompartımanlar sadece kadınların kullanımına sunuluyor. iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.