Makedonya'da "hükümete destek" mitingi

Makedonya'da "hükümete destek" mitingi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te hükümete destek mitingi düzenlendi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, muhalefet partileri tarafından dün düzenlenen hükümet karşıtı protestonun ardından, bugün de hükümete destek mitingi düzenlendi.

Makedonya Meclisi önünde, iktidardaki İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) tarafından düzenlenen mitinge, hükümeti destekleyen binlerce vatandaş katıldı.

VMRO-DPMNE'den yapılan açıklamada, muhalefet kanadı ülkeyi istikrarsızlaştırma senaryoları hazırlamakla suçlanırken, düzenlenen bu destek mitingiyle halkın muhalefete inanmadığı, iktidarı muhalefetin değil sadece halkın görevden alabileceği mesajının verilmek istendiği bildirildi.

Meclis binası önündeki iktidara destek mitingine, ülkenin farklı şehirlerinden vatandaşlar katıldı.

VMRO-DPMNE Genel Başkanı ve Başbakan Nikola Gruevski, "Makedonya Güçlüdür" sloganıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "bu akşam, her zamankinden daha kalabalık olduklarını" belirterek, "Bu halk, kendisini aldatmak isteyenleri tanımayı bilir" dedi.

Dokuz yıldır, Makedonya'yı daha iyi yaşanacak bir ülke yapabilmek için çabaladıklarını vurgulayan Gruevski, "Son aylarda bize karşı farklı senaryolar kurgulanıyor ancak pes etmeyeceğiz. Makedonya pes etmez. Makedonya güçlüdür. Makedonya Zoran Zaev de değildir, Nikola Gruevski de. Makedonya, bu halktır" şeklinde konuştu.

Gruevski, ana muhalefet lideri Zoran Zaev'in hükümet aleyhine yayınladığı ses kayıtlarını kastederek, iktidara montajlanmış ses kayıtları ile değil, kaliteli bir yaşam, ekonomi ve refah sunan kaliteli bir siyasi programla gelinebileceğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.