Makedonya Anayasa Mahkemesi üyesinin Risale-i Nur temennisi

Makedonya Anayasa Mahkemesi üyesinin Risale-i Nur temennisi

Üsküp Nur talebeleri 2008 yılından beri düzenli olarak katılıyor

Risale Haber – Haber Merkezi

Bu sene 28.si düzenlenen Uluslararası Üsküp kitap fuarında Risale-i Nur eserleri de yerini aldı. Üsküp Nur talebelerinin 2008 yılından beri düzenli olarak katıldığı kitap fuarı Risale-i Nur'ların geniş kitlelere ulaşmasına ve tanıtımına vesile oluyor.

Risale-i Nur standına gelen ziyaretçiler arasında her kesimden kitap sever bulunuyor. Öğrenic, bürokrat, akademisyen ve medya mensuplarının ziyaret ettiği fuarda bu asrın insanına hitap eden Risale-i Nur’lar da oldukça ilgi görüyor. Standa gelenlerin merak ettiği sorular birebir ilgilenilerek cevaplanmaya çalışılırken; yazılı ve görsel basına verilen röportajlarla da tanıtım çalışmalarına devam ediliyor.

Risale-i Nur eserlerinden Makedonca diline tercüme edilmiş son eser olarak Tabiat Risalesi’nin muhtevasından bahsedilen görüşmelerde Said Nursi hazretlerinin ilme, okumaya verdiği öneme vurgu yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Risale-i Nur standını ziyaret eden Makedonya Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nden bir üye Risale-i Nur eserlerinden okuduğunu ve çok takdir ettiğini ifade etti. Ziyaretinin sonunda kendisine Hutbe-i Şamiye hediye edilen üye, Risale-i Nur eserlerinin ve İman davasının her fırsatta en güzel şekilde anlatılması yönünde temenni ve tavsiyelerde bulunarak stanttan ayrıldı.

Risale-i Nur standında, Üsküp’ün coğrafi konumu gereği, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Türkçe ve diğer Avrupa dillerindeki eserler de sergileniyor. 12 Nisan’da başlayan Üsküp Uluslararası Kitap Fuarı 18 Nisan’a kadar ziyaretçileri kabul edecek. 


Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.