Mahremiyet eğitimi ailede başlar

Mahremiyet eğitimi ailede başlar

Burada anne ve babaya çok büyük görev düşmektedir

Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin, dinin hedefi olan 5 esas bulunduğunu, bunların da; Dini muhafaza, Aklı muhafaza, Nefsi muhafaza, Nesli muhafaza ve Malı muhafaza olduğunu belirterek, "Mahremiyetin en büyük eğitimini dinimiz vermektedir. Mahremiyet eğitimi ailede başlar. Burada anne ve babaya çok büyük görev düşmektedir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kırşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun düzenlediği 'Çocuk istismarının önlenmesi ve aile içi mahremiyet' konulu eğitim semineri İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı müşavirlerinden Doç.Dr. Huriye Martı, İl Müftüsü Mehmet Şahin, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Sibel Küçük, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Görevlileri, ilçe müftüleri, müftülük şube müdürleri, il ve ilçe vaizleri, merkez ve köylerde görev yapan imam-hatip ve müezzinler, bayan Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Düzenlenen seminerde ilk olarak Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Şahin açılış konuşması yaparak, seminerin içeriği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Şahin konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülükleri bünyesinde görev yapanların toplumun her kesimini din konusunda aydınlattığını vurgulayıp, "Din manevi bir mefhumdur. Gözle görülmez bu dinin görünür hale gelmesinin yegane vesilesi Müslümanlardır, görevlilerdir. Dinimizin hedefi olan 5 esas vardır. Dini muhafaza, Aklı muhafaza, Nefsi muhafaza, Nesli muhafaza ve Malı muhafazadır. Bizim bu anlamdaki en büyük görevimiz, bebeklikten 100 yaşına gelmiş insana kadar her kesim üzerinde görevimizi en iyi şekilde yapmaktır. Mahremiyetin en büyük eğitimini dinimiz vermektedir. Mahremiyet eğitimi ailede başlar. Burada anne ve babaya çok büyük görev düşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Cihan

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.