Mahmud Abbas Gazze'ye gidecek

Mahmud Abbas Gazze'ye gidecek

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, Fetih ve Hamas arasında varılan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesinin ardından Gazze Şeridi'ni ziyaret edeceği bildirildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Fetih ve Hamas arasında varılan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesinin ardından Gazze Şeridi'ni ziyaret edeceği bildirildi.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Macid el-Fityani AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de Hamas ve Fetih hareketleri arasında varılan anlaşmanın hayata geçmesinin ardından Abbas'ın Gazze'ye gideceğini söyledi.

Abbas'ın "elektrik sevkiyatını azaltma ve çalışanların maaşlarını düşürme" gibi yaptırımlardan vazgeçeceğini belirten Fityani, bununla birlikte Abbas'ın Gazze ziyaretinin "Kahire'de varılan anlaşmanın sahada etkili bir şekilde hayata geçirilmesine bağlı" olduğunu kaydetti.

Hamas'tan Abbas'a tebrik telefonu

Öte yandan, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, Abbas'ı arayarak Kahire'de varılan anlaşmadan dolayı tebrik etti.

Fetih Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sinvar'ın Abbas'ı arayarak tebrik ettiği ifade edildi ancak, konuşmaya dair detay verilmedi.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'de devam eden müzakereler kapsamında Filistin’deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" bugün imzaladı. Anlaşma kapsamında, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar Gazze’deki tüm görevlerini, Batı Şeria’da olduğu gibi yerine getirecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.