Mahkumlara cezaevinde iş imkanı

Mahkumlara cezaevinde iş imkanı

Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, bazı firmaların ihtiyaç duydukları yan ürünlerin karşılanması yönünde oluşturdukları imkanlarla part-time işlerde çalışan mahkumlar, boş zamanlarını değerlendirmenin yanı sıra ekonomik kazanç ve meslek kazanıyor.

Aydın Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, bazı firmaların ihtiyaç duydukları yan ürünlerin karşılanması yönünde oluşturdukları imkanlarla part-time işlerde çalışan mahkumlar, boş zamanlarını değerlendirmenin yanı sıra ekonomik kazanç ve mesleki birikim sağlıyor. Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkumların topluma kazandırılması amacıyla Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı bünyesinde çeşitli iş kollarının oluşturulduğunu belirtti. Aydın ve çevresinde faaliyet gösteren çeşitli fabrika ve işletmelerle görüşerek, ihtiyaç duydukları yan ürün üretimi konusunda protokol imzaladıklarını bildiren Kaya, bu firmaların verdiği destek sayesinde hükümlülerin boş zamanlarını daha verimli kullanmaları, meslek sahibi olmaları yönünde cezaevi bünyesinde part-time iş imkanları oluşturduklarını kaydetti. Gönüllü olan hükümlülerin bu alanda eğitimden geçirildiğini ve belirli zaman aralıklarında işlerde çalışmaya başladıklarını ifade eden Kaya, tarım ve diğer sanayi alanlarında ağır olmayan, hükümlüleri zorlamayacak iş kolları oluşturduklarını belirterek, buzdolabı ve derin dondurucu çapaklarının ayıklanması, mevsime göre zeytin ve incir işletmelerinin yan işlerinin bu çalışmalar arasında yer aldığını bildirdi.

Firmalar için de avantaj İş kollarında part-time çalışan mahkumların sigortalarının yatırıldığını, devlete ödeyecekleri iaşe bedelinin düşüldüğünü bunun dışında günlük ortalama 15-20 lira arasında gelir elde etme fırsatı yakaladıklarını dile getiren Kaya, şöyle dedi: "Protokol imzaladığımız firmalar yaptıracakları işin tüm malzemelerini cezaevine getiriyor, iş tamamlandıktan sonra da yeniden gelip götürüyorlar. İşçilik ücretlerini firmalar kurumumuzun muhasebesi aracılığı ile ödüyor. Ancak bu süreçte işçinin sigortası, sağlık güvencesi gibi kalemler kurumumuzca karşılandığı için firmalar da fayda sağlamış oluyor. Bizimle çalışmaları halinde hem daha kaliteli ve güvenilir, hem de daha ucuza iş yaptırıyorlar. Kurumumuzda iş kolları oluşturulması sürecinde kimi zaman firmalar bize başvuruyor, kimi zaman da biz talepte bulunabiliyoruz. Anlaşma sağlanması durumunda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı'nın izni ile protokol imzalayıp işe başlıyoruz. Firmalar bu şekilde mahkumların iş kollarına katılmalarını sağlayarak sosyal sorumluluk anlamında görevlerini yerine getirmiş oluyorlar." Nazilli Açık Ceza İnfaz Kurumu'muzda 166 hükümlünün kaldığına işaret eden Kaya, sürdürdükleri bu projenin mahkumların topluma kazandırılması, boş zamanlarını daha verimli kullanmaları, meslek sahibi olmaları, sigortalılıklarının devamı, ekonomik getiri sağlaması gibi olumlu katkılar sağladığını, oluşturulan iş kollarına da ilginin yoğun olduğunu belirtti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.