Mahkumlar yeni Mektubat yazacak

Mahkumlar yeni Mektubat yazacak

Büyük hocalarımızdan 'mektubat' adlı eseri olanlar oldukça fazladır

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki 30 tutuklu ve hükümlü, İl Müftülüğünün projesi kapsamında hiç tanımadıkları kişilerle mektuplaşarak sıkıntı ve yalnızlıklarını paylaşacak.
 
İl Müftüsü Burhan İşliyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinde tutulan kişilere yönelik "Bir Kitap, Bir Dua, Bir Mektup Projesi" hazırladıklarını söyledi.
 
Cezaevinde görevli 4 vaiz aracılığıyla projenin tutuklu ve hükümlülere anlatıldığını belirten İşliyen, "30 mahkum, projeye katılmak istediklerini bildirdi. Bu kişilerle gönüllü olarak mektuplaşacak akademisyen, öğretmen ve din görevlileri de belirlendi. Mahkumlar mektuplarını yazacak. Bunlar gönüllü mektup arkadaşlarına ulaştırılacak. Onlar da bu mektuplara cevap verecek" diye konuştu.
 
İşliyen, projeyle birden fazla hedefleri bulunduğunu dile getirdi. Bunların, mahkumları hayata bağlamak, itilmiş, terk edilmiş, unutulmuş psikolojisinden onları kurtarmak, eğitimlerine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan İşliyen, şunları kaydetti:
 
"Mektuplaşmak güzel bir kültürdür. Büyük hocalarımızdan 'mektubat' adlı eseri olanlar oldukça fazladır. Öğrencilerine, kendilerine soru soranlara hitaben yazdıklar kaliteli mektuplar daha sonra toplanmış, birleştirilmiş ve kitap haline getirilmiştir. Mektuplardan ibaret olan kitaba da 'mektubat' adı verilmiştir. Bu gelenek halen devam etmektedir. Bu geleneği mahkumlar bazında canlandırmak suretiyle onların rehabilitesine, eğitimlerine, hayata bağlı kalmalarına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda mektuplaşmayı kabul eden arkadaşlarımız bakımından da bu ciddi bir tecrübe olacaktır."
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.