Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok

Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Bütün Mısırlıların cumhurbaşkanıyım. Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok" dedi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır'ın başkenti Kahire'de Mursi ve 10 sanığın, "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 

Duruşmada söz hakkı verilen darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılamayı kabul etmediğini söyledi.
 
Mahkemeyi değil, yargılanmayı reddettiğini ifade eden Mursi, "Bütün Mısırlıların cumhurbaşkanıyım. Cumhurbaşkanlığı görevine başladığım günden itibaren hiç bir İhvan kuruluşu ile görüşmedim. Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok. İlk celsede söylediğim gibi mahkemeyi değil yargılanmayı reddediyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, duruşmanın yarın devam edilmesine karar verdi. 
 
Mursi ve 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla suçlanıyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.