Mahkemeden 'kayıp kaçak bedeline' iade kararı

Mahkemeden 'kayıp kaçak bedeline' iade kararı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir otelin işletmecilerinin elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedellerinin iadesine ilişkin açtıkları davada, mahkeme lehlerine karar verdi.

Mahkeme, 194 bin lirası kayıp kaçak bedeli olmak üzere avukatlık ve diğer masraflarla davacılara 215 bin liralık ödeme yapılmasına hükmetti.

İlçedeki 5 yıldızlı bir otelin işletmecileri adına Muğla 2. Asliye Hukuk Mahkemesine açılan davada, kararını açıklayan mahkeme hakimi, elektrik enerjisinin nakli sırasındaki kayıp ile başka kişilerce "hırsızlanmak" suretiyle kullanılan elektrik bedellerini, kurallara uyan abonelerden tahsil yoluna gitmenin hukuk devleti ve adalet düşünceleriyle bağdaşmadığı görüşünü bildirdi. 

"Hırsızlığı önlemek firmanın görevi"

Elektrik kaybını önleme ve hırsızlıkları engelleme veya hırsızı takip edip bedeli ondan tahsil etme görevinin bizzat enerjinin sahibi bulunan davalıya ait olduğunu belirten hakim, kararında, tüm bu nedenlerle aboneden faturalar yoluyla alınan kayıp kaçak bedellerinin davacıya iadesinin hukuk devleti ve adalet düşüncelerine uygun olacağını kaydetti.

Buna göre, 194 bin 541 liralık kayıp kaçak ana bedelinin faiziyle davalı şirketten alınarak davacıya verilmesine hükmeden mahkeme, davacının ödediği 3 bin 326 liralık harç bedeli ve 16 bin 872 liralık avukat ücretinin de davalıdan alınmasına karar verdi.

Davalı şirketin yargılama gideri olan 541 liralık masrafın da elektrik dağıtım şirketinden tahsil edilmesi kararlaştırıldı.

"Yaklaşık 250 bin lirayı tahsil ettik" Otel adına davayı açan avukat Yüksel Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otel adına elektrik dağıtım şirketi AYDEM'e 2014 yılında kayıp kaçak bedellerinin iadesi için dava açtıklarını belirtti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.