Mahinur ve Şeymanur

Mahinur Özdemir, Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olarak Belçika Parlamentosu’na seçildi ve yemin etti.
Özdemir’in seçilmesinin ardından Türkiye’de bazı kesimleri bir merak sardı ki, sormayın gitsin. “Başörtüsüyle Meclis’e girecek mi, girerse kriz olur mu?” diye günler öncesinden yayın yapmaya başladılar.
Bazı televizyonlar yemin töreninin olduğu gün, “Kriz çıksın” diye boşuna beklediler. Yemin töreni öncesinden başlayan “Belçika’da türban krizi” anonslarını ekranın altında tuttular, ama ne kriz çıktı, ne de bir protesto. Aksine yoğun alkışlarla yemin etti.

Onlar geçmişte Türkiye’de Merve Kavakçı’ya yapıldığı gibi Özdemir’e de “haddini bildirecek” birilerini bekledi. Ancak, Belçika parlamentonda kimse ona haddini bildirmedi. Aradaki tek benzerlik alkışlardı. Türkiye’de “dışarı dışarı” diye alkışlarla tempo tutulmuştu. Orada yemin töreninde ‘tebrik’ alkışlar vardı.
İşin özeti: Mahinur Özdemir AB’nin başkentinde başörtüsüyle yemin etti… Bir takım insanlara da ders almak düştü. Bu olayda da gördük ki, özgürlükler için daha çok yol kat etmemiz gerekiyor.

Şeymanur’a gelince. Şeymanur Örs, Konya Fen Lisesi 2. sınıfında okuyan bir öğrenci. Şeymanur da başörtüsü yasağının yanlışlığını söyleyenlerden. CHP’nin açılımcı belediye başkan adayı ve Grup Başkanvekili Kemal Kılaçdağlu’nun yasak konusunda sıkıştıran görüntüsü ile Türkiye onu tanıdı ve alkışladı. Öyle konusuna hâkimdi ki, Kılıçdaroğlu’nu bile sıkıştırmayı başardı. Şeymanur, Kılıçdaroğlu’na başörtüsü sorununun çözümü noktasında partisinin neler yapacaklarını sordu ve “CHP iktidar olduktan sonra böyle bir sorunun kalmayacağı” sözünü aldı. Şeymanur inandı mı bilemeyiz, ama geçmişi belli CHP için bize pek inandırıcı gelmedi.
Şeymanur yasakçılara da şu dersi verdi: “Taviz tavizi doğuruyor. Sonra biz başımızı açıyoruz. Daha sonra başka tavizler geliyor.” Başka söze gerek var mı?
Ümit ediyoruz ki, bu iki örnekten sonra yasakçılar da derslerini almış olurlar.

Yeni Asya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.