Madencilerin ailelerine ev yardımı başlayacak

Madencilerin ailelerine ev yardımı başlayacak

Soma Kaymakamı, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerinin ailelerine yaptırılacak konutlar için arsa sorununun olmadığını belirtti.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, 'İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde yer konusunda karara varılarak projeye başlanmış olacak'' dedi.

Atçı, facianın ardından ailelere destek olmak amacıyla yapılan maddi yardımların işçi ailelerine yönelik projeleri yürüten AFAD Başkanlığı'nda toplandığını hatırlattı.
AFAD'ın projeleri arasında işçi ailelerine konut yapımının da yer aldığını kaydeden Atçı, bu amaçla yürütülen çalışmalarda uygun koşullara sahip arsaların belirlendiğini ve AFAD'a bildirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Yer belirlenmesi için AFAD'dan heyetimiz ilçemize gelerek incelemelerde bulundu ve arsa seçeneğini 2'ye düşürdü. Hazineye ait bu arsalardan biri 40, diğeri 50 dönüm. Bu iki arsa arasında karar kılınmasını bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde yer konusu netleştirilerek projeye başlanacak. Hayatanı kaybeden madenci aileleri için 301 konutun yapımını bir firma üstlenmek istiyormuş. Konut yapımını bu firma üstlenirse, toplanan yardımlar maden işçilerinin ailelerine yönelik başka projelerde kullanılabilir."
Atçı, arsalardan birinin mevcut TOKİ konutlarının yanında, diğerinin ise Ege Linyit İşletmeleri'nin (ELİ) yanındaki okulun yanında olduğunu bilgisini paylaştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.