Madenciler için iş bıraktılar

Madenciler için iş bıraktılar

TÜRK-İŞ'in örgütlü olduğu iş yerlerinde, Soma'da madendeki faciada hayatını kaybeden madenciler için çalışmama eylemi başlatıldı.

 
TÜRK-İŞ yönetiminin kararı kapsamında mesai saatinde iş yerine gelen Türk Traktör işçileri, faciada hayatını kaybeden işçiler için fabrika bahçesinde 3 dakika saygı duruşunda bulundu.

Türk Metal Sendikası Ankara Şube yöneticilerinin Soma'daki son gelişmelerle ilgili yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından, işçiler çalışmama haklarını kullanmak üzere görev yerlerine dağıldı.

Eylem, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu Arçelik ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu başta olmak üzere çok sayıda iş yerinde uygulanıyor.

Madenciler ocaklara girmedi

Zonguldak'ta ise TÜRK-İŞ'e bağlı Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı Üzülmez, Karadon, Kozlu, Amasra ve Armutçuk müessese müdürlüklerinde 08.00-16.00 vardiyasında çalışan maden işçileri, Türk-İş'in çağrısı üzerine ocaklara girmedi.

Asansörlerin bulunduğu kuyuların başında toplanan işçiler, faciada yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, burada yaptığı konuşmada, 13 Mayıs'ta Türkiye'nin dünya tarihine geçen büyük bir acı yaşadığını söyledi.

"786 kişinin çalıştığı gündüz vardiyasında 720 madenci lamba almış" diyen Tutkun, yer altı madenciliğine hiçbir zaman özel sektörün girmemesini istediklerini dile getirdi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Soma'daki maden işçileri için dua edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.