Maden kazalarının bilançosu ağırlaştı

Maden kazalarının bilançosu ağırlaştı

Maden Mühendisleri Odasının verilerine göre, yılın ilk yarısında 12 ilde faaliyet gösteren maden ocakarında meydana gelen iş kazalarında 318 madenci yaşamını yitirdi, 146 kişi yaralandı.

Maden Mühendisleri Odasının çalışmasına göre, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçen Soma faciasında, karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle 301 madenci yaşamını yitirdi, 122 madenci yaralı kurtarıldı. Soma'daki bir başka kömür madenindeki iş kazasında ise 1 işçi kontrolsüz dinamit patlatması nedeniyle yaralandı.
 
Şırnak'ta yılın ilk yarısında kömür madenlerinde meydana gelen 3 ayrı kazada da göçük ve gazdan boğulma gibi nedenlerle 5 işçi yaşamını kaybetti, bir madenci yaralı kurtarıldı.
 
Zonguldak'taki 4 ayrı kömür madenindeki iş kazalarında 2 madenci öldü, 4 madenci kazaları yaralı atlattı. Zonguldak'taki madenci ölümleri kalp krizi ve göçükten kaynaklandı. Yaralanmalara metan gazı patlaması ve vagon sıkışması yol açtı.
 
İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki bir taş ocağında da şev kayması nedeniyle iş kazası meydana geldi. Kazada 2 işçi yaşamını yitirdi, bir işçi yaralandı.
 
Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki kömür madeninde metan gazı parlama nedeniyle yaşanan kazada 1 işçi hayatını kaybetti, 12 işçi yaralı kurtarıldı.
 
Madenlerdeki iş kazaları nedeniyle Gaziantep, Bartın, Burdur, Kahramanmaraş'ta birer madenci yaşamını yitirdi. Konya ve Karaman'daki madenlerde yaşanan kazalarda da birer madenci hayatını kaybetti, birer madenci yaralandı. Yozgat'taki kazada 1 işçi öldü, 3 madenci yaralandı.
 
Yılın ilk yarısında maden ocaklarında yaşamını yitirenlerin 313'ünü işçiler, 5'ini mühendisler oluşturdu. Madenlerde 146 işçi yaralandı
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.