Madaya'daki 400 ağır hastadan 4'ü beldeden çıkabildi

Madaya'daki 400 ağır hastadan 4'ü beldeden çıkabildi

Suriye'de yedi ayı aşkın süredir Esed rejimi ve Hizbullah milislerinin ablukası altında tutulan Madaya'da, durumu kritik 400 hastadan yalnızca 4'ünün beldeden dışarı çıkarılabildiği belirtildi.

Madaya'daki Yerel Koordinasyon Komitesi Üyesi Hüssam Madaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye Kızılayının, 7 aydan fazla süredir Esed güçleriyle, Hizbullah milislerinin ablukası altındaki beldede gıda yetersizliği nedeniyle kritik derecede hasta olan 400 kişiden sadece 4'ünü belde dışına çıkardığını söyledi.

Beldeden çıkarılan 4 kişiden 3'ünün hamile kadınlar, birinin de yaşlı bir erkek olduğunu belirten Madaya, ''Beldeye ciddi manada insani yardım yapılmadı. Verilen sözler de yerine getirilmedi. Halk hala Madaya'da otlarla beslenmeye çalışıyor" dedi.

Madaya Yerel Meclis Başkanı Musa el-Malih de BM'nin bölgeye gönderdiği yardımların yetersiz kaldığına işaret ederek, "Hastalarımızı tedavi edecek ilacımız yok. BM ve yardım kuruluşlarının Madaya'ya bir an önce girmeleri gerekiyor. Madaya üzerindeki kuşatmanın kalkması lazım" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.