Macron, Fransızların desteğini yitiriyor

Macron, Fransızların desteğini yitiriyor

Fransa'da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Cumhurbaşkanı Macron'un politikalarının adaletsiz olduğunu savunanların oranı yüzde 74'e çıktı.

Fransa'da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, halkın yüzde 74'ü Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un adaletsiz bir siyaset izlediği görüşünü savunuyor.

Europe 1 radyosunda yer alan haberde, Elabe İletişim Stratejisi ve Etüdleri Danışma Kurumunca yürütülen araştırmanın sonuçlarına yer verildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Macron'un izlediği politikaların adaletsiz olduğunu düşünenlerin oranının yüzde 74 olduğu belirtildi.

Halkın yüzde 77'si bu politikaların bölünmeye neden olduğu görüşünü taşıyor

Halkın Macron'a ve hükümetine güveninin azaldığına işaret edilen haberde, ayrıca halkın yüzde 77'sinin bu politikaların bölünmeye neden olduğu görüşünü taşıdığı aktarıldı.

Araştırmaya göre, Macron'un son dönemde grev ve gösterilere neden olan reform ve ekonomik tedbirler planını destekleyen Fransızların oranı da yüzde 35'te kaldı.

Macron göreve geldikten sonra çok sayıda grev ve gösteri dalgası ile karşı karşıya kaldı

Göreve geldikten sonra mali, sosyal ve idari alanlarda bir dizi reform çalışmasını başlatan Macron, çok sayıda sektörden tepki çekerek grev ve gösteri dalgası ile karşı karşıya kaldı. Bugün ülkenin hemen hemen her kentinde düzenlenen gösterilere yüzbinlerce kişinin katıldığı kaydediliyor.

Kara, hava ve demiryolu sektörü, kamu çalışanları ve emekliler başta olmak üzere tüm alanlardan destek gören grev ve gösteriler nedeniyle ülkedeki okullar, hastaneler, huzurevleri, mahkemeler ile belediyelere ve bölge yönetimlerine bağlı resmi dairelerde hizmetlerin aksadığı kaydediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.