Macaristan'dan Türkiye'ye sürpriz destek!

Macaristan'dan Türkiye'ye sürpriz destek!

Bakan Szijjarto: 'Türkiye'de demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Cumhurbaşkanı ve hükümetinin bu kapsamda attığı adımlara saygı duyulmalı'' dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ardından Macaristan'dan Türkiye'ye destek geldi.

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'nin demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Cumhurbaşkanı ve hükümetinin, darbe girişiminde bulunanları ortaya çıkarmak için attığı adımlara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Szijjarto, Macar Haber Ajansına (MTI) açıklama yaptı. Szijjarto, darbe girişiminin çok ciddi bir olay olduğunu ve bunun ortaya çıkarılması için ciddi adımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, ''Darbe girişimi sorumlularının ortaya çıkarılması konusundaki dış eleştiriler kesinlikle zarar verici. Darbe girişimi çok ciddi bir olay, bu yüzden de çok ciddi bir cevap verilmeli. Türkiye'nin demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Cumhurbaşkanı ve hükümetinin bu kapsamda attığı adımlara saygı duyulmalı.'' dedi.

TÜRKİYE AVRUPA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye'nin istikrarının Avrupa için de çok önemli olduğunu vurgulayan Szijjarto, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin istikrarına kasteden her türlü girişim Avrupa'nın güvenliğini tehdit anlamına gelir. Türkiye'nin istikrarını tehdit eden her türlü girişime karşı durulmalı. Dost zor zamanda da dosttur ve yanında durulmalı. Türkiye ile sadece mülteci anlaşması dolayısıyla değil aynı zamanda DAEŞ ile mücadele ve NATO işbirliği kapsamında da iyi ilişkiler içinde olunmalı.''

FETÖ OKULLARI İNCELENECEK

Dünyanın bir çok ülkesinde bulunan FETÖ kurumlarının Macaristan'da bulunduğu biliniyor ve bu kurumlarla ilgili olarak Türk yetkilileri Macaristan'a bilgilendirme yaptı.

Macaristanlı bakan Szijjarto, Macaristan'daki FETÖ kurumlarına ilişkin ise "Türk yetkililerin talebi üzerine, Macaristan'da faaliyet gösteren yapıları incelenecek. Bunların, Türkiye'nin istikrarını tehdit ettiği ya da benzer faaliyetlerde bulunan hareketlerle işbirliğinde olup olmadıkları incelenecek. Eğer böyle bir şey ortaya çıkarsa, Macaristan hem kendi hem de Türkiye ve Avrupa'nın güvenliğinin garantisi için gerekli adımları atacak.'' şeklinde konuştu.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.