'Macaristan'da Müslümanlar FETÖ okullarından çocuklarını aldı'

'Macaristan'da Müslümanlar FETÖ okullarından çocuklarını aldı'

Macaristan İslam Cemiyeti Başkanı Bolek, "Macaristan'da Müslümanlar, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Budapeşte'deki FETÖ yapılanması altında faaliyet gösteren okullardan çocuklarını aldı." dedi.

Macaristan İslam Cemiyeti Başkanı Zoltan Bolek, Macaristan'daki Müslümanların birçok konuda problemleri olduğunu belirterek, "Müslümanlar, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Budapeşte'deki FETÖ yapılanması altında faaliyet gösteren okullardan çocuklarını aldı. Bu çocukların aileleri oldukça zor durumda. Budapeşte'de özellikle anaokulu, ilkokul ve liseye ihtiyaç var." dedi.

Macar Ulusal Meclisince İslam'ın resmi din kabul edilmesinin 100. yılı dolayısıyla, Budapeşte Gaspar Karoly Protestan Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Bolek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mecliste 30 Mart 1916'daki oylama öncesinde Macar milletvekillerinin kanunu destekleyici konuşmalar yaptığını ve oylamada sadece bir hayır oyu kullanıldığını söyledi.

Ülkedeki Müslümanların durumuna da değinen Bolek, Müslümanların geçen yıla oranla biraz daha iyi durumda olduklarını anlattı.

Geçmişte ülkedeki Müslümanlar ve başörtülü kadınlara bazı saldırılar yapıldığını hatırlatan Bolek, "Bu yıl politikacılar ya da siyasilere yakın medya organları, Müslümanlar hakkında çok fazla olumsuz konuşmadı. Onların da geçen yıl yaptıkları hatayı anladıklarını düşünüyorum çünkü geçen yıl sığınmacı krizini ve terörizmi Müslümanlarla bir arada zikrediyorlardı. Ne sığınmacı krizi ne de terörizm, sadece Müslümanların sorunu değil, insani açıdan çözülmesi gereken bir kriz.'' diye konuştu.

"Anaokulu, ilkokul ve liseye ihtiyaç var"

Macaristan'daki Müslümanların çocuklarını yollayabilecekleri bir Türk okulu bulunmadığını, bu konuda büyük sıkıntı çektiklerine işaret eden Bolek, şunları dile getirdi:

''Macaristan'da yaşayan Müslümanların birçok konuda problemleri var. Müslümanlar, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Budapeşte'deki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması altında faaliyet gösteren okullardan çocuklarını aldı. Bu çocukların aileleri oldukça zor durumda. Budapeşte'de özellikle anaokulu, ilkokul ve liseye ihtiyaç var.''

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.