Macaristan ile Avusturya arasında 'göçmen krizi'

Macaristan ile Avusturya arasında 'göçmen krizi'

Avusturya Başbakanı Faymann'ın, Macaristan'ın göçmen politikasını eleştirmesi Macaristan'da tepkilere neden oldu.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avusturya Başbakanı Werner Faymann'ın, Macaristan'ın göçmenlere karşı Sırbistan sınırına çektiği tel örgüye ilişkin eleştirilerine tepki gösterdi.

Szijjarto, Macaristan ve Avrupa'nın tarihi bir durum ve olağanüstü zorluklara sebebiyet veren bir olayla karşı karşıya bulunduğuna işaret ederek "Böyle bir durum karşısında komşu bir ülke liderinin açıklamaları hayal kırıklığına neden olmuştur" dedi.

Macaristan'ın Schengen sınırlarını koruduğunu vurgulayan Szijjarto, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Schengen sınırlarını korumak Macaristan'ın görevi. Asıl acayip olan bazı AB liderlerinin bu işi yapmamamızı istemesi. Avusturya Başbakanı'nın 'Macaristan göçmenlerin Avusturya'ya geçişine izin veriyor', 'Macaristan mülteci konusunun çözümüne hiçbir katkıda bulunmuyor' sözleri kesinlikle doğru değildir." 

Avusturya Başbakanı Werner Faymann'ın, Macaristan'ın Sırbistan sınırına inşa ettiği tel örgüyle ilgili değerlendirmesinde, "Sorunun bu şekilde çözüleceğine inanmak yanlıştır. İnsan kaçakçılarının bu tür engelleri geçme konusunda çözüm yolları var. Bunun tek çözümü sadece politik yollarla olabilir" diyerek Macaristan'ın göçmenlerin Avusturya'ya gitmesine engel olmadığını iddia etmişti.

Konuyla ilgili Avusturya'nın Budapeşte Büyükelçisi, Macaristan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un, Macaristan'ın Sırbistan sınırına çektiği tel örgüyle ilgili "Hayvanlara bile yapılmaz" demesi üzerine dün de Fransa'nın Budapeşte Büyükelçisi, bakanlığa çağrılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.