Maaş artışı muhtarlığa ilgiyi arttırdı

Maaş artışı muhtarlığa ilgiyi arttırdı

Muhtar maaşlarının yükselmesiyle mahalle ve köylerde muhtar olmak için başvuranların sayısının arttığı bildirildi.

Kırklareli Muhtarlar Derneği Başkanı Vedat Dengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtar maaşlarının yüzde 100'ün üzerinde artmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Maaşların artmasıyla, nüfus bakımından en küçük köylerde bile muhtar olmak için 2 ya da 3 adayın başvuruda bulunduğunu gözlemlediklerini belirten Dengiz, şöyle konuştu:

"Muhtar maaşının artmasıyla aday sayısında da artış yaşandı. Önceden köylerde, köy sakinlerinin ricasıyla muhtar belirlenirdi. Şimdi bu durum değişti. Muhtarların görevi zor. 27 Mart 1999 seçimlerinde muhtar olduğumda 35 lira maaş alıyordum. Muhtar dediğin, toplumuna halkına saygınlığını her zaman kabul ettirebilmeli. Bütün insanların derdine ortak olabilmeli."

Dengiz, köylerde muhtarlık yapmanın çok daha zor olduğunu, köydeki her şeyin muhtarın sorumluluğunda bulunduğunu vurguladı.

Muhtarın asayiş açısından emniyet ve jandarmayla hareket etmesi gerektiğini dile getiren Dengiz, şöyle devam etti:

"Muhtarlık maaş için yapılmamalı. Maaş için değil halka hizmet için muhtar olmalı. Eğer maaş için muhtar adayı olabiliyorsan bence o kişi işsiz kalmış kişidir. Halkın arasında, herkes tarafından sevilen kişinin muhtar olması gerekiyor. Ben sadece maaş için muhtar olacağım denilirse, bu kişinin muhtarlık yapması çok zor."

Dengiz, muhtarların maaşı bin 876 liraya yükselse bile gider masraflarını karşılamasının mümkün olmadığını söyledi.

Muhtarlara sigorta yapılması da gerektiğini aktaran Dengiz, "Ben istiyorum ki devletimiz muhtar arkadaşlarımızın sosyal güvencelerini ödese. Şimdi muhtar arkadaşlarım aldığının en az 300-350 lirasını Bağ-Kur'a prim olarak yatırıyor. Geriye yine 400 lira kalacak" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.