M.S.2'nci yüzyıldan kalma tarihi su kemeleri ışıklandırıldı

M.S.2'nci yüzyıldan kalma tarihi su kemeleri ışıklandırıldı

Antalya Manavgat Belediyesi, M.S. 2'nci yüzyıldan kalma tarihi su kemerlerinin akşamları görsel güzellik oluşturması için ışıklandırma yaptı.

Belediye Etüd Proje Müdürlüğü’nün kent merkezini çevreleyen D-400 karayolu güzergahında bulunan tarihi su kemerlerini, yaptığı aydınlatma çalışması ile tarihi su kemerlerini yerli ve yabancı turistler akşamları da görebiliyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentte bulunan tarihi eserlerin korunması ve restorasyonu konusunda son derece titiz çalışmaların belediye bünyesinde ilgili müdürlüklerce yürütüldüğünü söyledi.

Tarihi eserlerin korunmasına özen gösterdiklerini belirten Başkan Sözen, “Manavgat’ımız eşsiz güzellikteki doğası ile olduğu kadar tarihi mirası ile de oldukça zengin bir bölge. Geçmişimizi geleceğimize bağlayan tarihi ve kültürel mirasımızı korumak belediyemizin birinci vazifesidir. Tarihi mirasımızı ön plana çıkaracak çalışmalarımız ve restorasyonlara dair projelerimiz bundan sonra da devam edecektir. Tarihi su kemerlerimizi ışıklandırmakla kent turizmine de katkı sağladığımızı düşünüyoruz." dedi

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.