M.Kemal'i Allah ne kadar seviyorsa o kadar seviyorum

M.Kemal'i Allah ne kadar seviyorsa o kadar seviyorum

Sultan Abdülhamid'in torunu Osmanoğlu

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı Türkçesi'nin zorunlu ders olmasını "Osmanlı sadece uyuyordu ve o tatlı uykudan uyandı" sözleriyle değerlendirdi. Osmanoğlu, "Atatürk'ü seviyor musunuz" sorusuna anlamlı bir cevap verdi.
 
Osmanlı Cihan Devleti'nin 34. padişahı Ulu Hakan-Cennetmekân Sultan İkinci Abdülhamid'in dördüncü nesil torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda Osmanlı'nın tatlı uykusundan uyandığını belirtti.
 
‘OSMANLI SADECE UYUYORDU O TATLI UYKUDAN GÖZLERİNİ AÇTI’
 
Uzay TV'den Tuna Öztunç'un gündem ile alakalı sorularını cevaplandıran Osmanoğlu, Osmanlı Türkçesi'nın zorunlu ders olmasından oldukça memnun olduğunu belirterek, “Osmanlıca'nın bugün derslerde zorunlu olması aslında çok iyi bir durum. Geçmişimizi bilmek, geçmişimize sahip çıkmak, bunlar çok güzel şeyler" dedi. "Asıl alfabe Osmanlı alfabesi" diyen Osmanoğlu, “Bu yüzden bizim için önemli. Bu sebepten dolayı da hakikaten gurur verici. Osmanlı sadece uyuyordu ve o tatlı uykudan gözlerini açtı” ifadelerini kullandı.
 
'ALLAH NE KADAR SEVİYORSA BEN DE O KADAR SEVİYORUM'
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahseden Osmanoğlu, tuzak olarak yöneltilen “Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyor musunuz?” sorusunu ise 'ecdad zekâsını' akıllara getiren şu anlamlı sözlerle cevapladı:
 
"İnsanlar bu soruya vereceğim cevabı gerçekten çok merak ediyor. Biraz siyasi biraz genel olacak ama Mustafa Kemal Paşa'yı Allah ne kadar seviyorsa ben de o kadar seviyorum.”
 
Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum