M.Kemal Ayasofya'yı kapatarak emperyalizme hizmet etti

M.Kemal Ayasofya'yı kapatarak emperyalizme hizmet etti

Hatay Fransız sömürgesindeyken, ezan serbestti, çarşaf serbestti ne zaman bize katıldı, ezan yasaklandı, çarşaf yasaklandı, Kur’an yasaklandı

Risale Haber-Haber Merkezi

Gazeteci yazar Muharrem Coşkun, "İstanbul, İngilizlerin işgali altındayken Ayasofya ibadete kapatılmadı. Yani Fransız’ın, İngiliz’in bu ülkede yapamadığı, işgal bittikten sonra yapılmıştır" dedi.

Mehmet Akif Ersoy ile ilgili “Kod Adı İrtica 906” adıyla kitap yazan Coşkun, Yeni Akit'teki röportajında M. Kemal'in anti-emperyalist değil tam tersine emperyalizme hizmet ettiğini söyledi.

Coşkun'un sözleri şöyle:

"Mustafa Kemal için bazıları anti-emperyalist diyor ama bende bunun tam tersini söylüyorum. Mustafa Kemal, emperyalizmle mücadele etmemiştir.. Anti-emperyalist bir kişi, savaştığı emperyalist güçlerin savaştan sonra bütün kılığını, kıyafetini, kanununu, yasasını, harfini birebir ithal eder mi? İthal etmekle de kalmayıp, bunu topluma gönüllü uygulamak yerine dayatır mı? Emperyalizmin şapkasını giymeyen idam ediliyor. Harfini kullanmayan asılıyor. Kanununu uygulamayan cezalandırılıyor. Yani Mustafa Kemal, emperyalizmin bizzat uygulayıcısı olmuştur. Hatay, Türkiye’ye 1939 yılında katılıyor. Hatay bizde değilken yani Fransız sömürgesindeyken, ezan serbestti, çarşaf serbestti, camiler açıktı, Kur’an kursu yasak değildi. Hatay ne zaman bize katıldı, ezan yasaklandı, çarşaf yasaklandı, Kur’an eğitimi yasaklandı. 

"İstanbul, İngilizlerin işgali altındayken Ayasofya ibadete kapatılmadı. Yani Fransız’ın, İngiliz’in bu ülkede yapamadığı, işgal bittikten sonra yapılmıştır.. Dolayısıyla anti-emperyalist değildi, tam tersine emperyalizme hizmet etmiştir. 

Aynı zamanda maalesef Mustafa Kemal tarihin de en büyük yanıltanıdır. Zira milli mücadele yıllarında ve ilk meclis açılana kadar tamamen dini söylem ve din adamlarıyla birlik hareket ederken, 1925 sonrası Mehmet Akif Ersoy gibi cepheye gönderdiği bu insanların inançlarını tehdit görmüş, onlarla mücadeleye girişmiştir. Bu büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuştur. 

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum