LYS'de üniversite adayları için 32 bölümün puan türü değişti

LYS'de üniversite adayları için 32 bölümün puan türü değişti

Üniversite adayları için önemli bir değişiklik daha gerçekleşti. 32 bölümü kapsayan değişiklikte puan türü hesaplaması adaylar için süpriz oldu

LYS’de 32 bölümün daha puan türü değiştirildi. Türkçe-Matematik ile Türkçe-Sosyal puanlarında matematik yerine edebiyat sorularının önemi arttı. Bu bölümlerin arasında uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve gazetecilik gibi bölümler yer alıyor. Geçen yıl tıp için başarı sırası barajı, hukuk için ise puan değişikliği gerçekleştirilmişti.

Geçen yıl tıpta yapılan başarı sırası barajı ile hukuktaki puan değişikliğinin ardından bu yıl da aralarında uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve gazeteciliğin de olduğu toplam 32 bölümün puan türü değişti. Bu bölümlerde okumak isteyen öğrencilerin LYS'de edebiyata ve coğrafyaya ağırlık vermeleri gerekiyor. "Türkçe-Matematik (TM)" ile "Türkçe- Sosyal (TS)" alanında matematiğin ağırlığı azaldı, edebiyat sorularının önemi arttı. TM - 2 puan türüyle öğrenci alan Avrupa Birliği ilişkileri, küresel siyaset ve uluslararası ilişkiler, uluslararası ilişkiler programları bu yıl TM-3 puan türüyle öğrenci alacak. Yani matematik yerine edebiyat soruları ağırlık kazandı. Sabah'ın haberine göre; TS-1 puanıyla öğrenci alan gastronomi ve mutfak sanatları, gazetecilik, görsel iletişim, halkla ilişkiler, bölümleri ise TS-2 puanıyla öğrenci alınacak. Yani Türkçe ve edebiyat soruları ağırlık kazandı.

LYS için geri sayım başladı
LYS sınavları bu yıl şu tarihlerde yapılacak: 18 Haziran Cumartesi: LYS-4 (Sosyal bilimler) 19 Haziran Pazar: LYS-1 (Matematik) 25 Haziran Cumartesi: LYS-2 (Fen bilimleri) 25 Haziran Cumartesi: LYS-5 (Yabancı bil) 26 Haziran Pazar: LYS-3 (Edebiyat-coğrafya)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.