LYS maratonu başlıyor: Allah zihin açıklığı versin

LYS maratonu başlıyor: Allah zihin açıklığı versin

Adaylar 4 gün sürecek sınavlarda 5 farklı alan testi çözecek. Sınavlar 21 Haziran'da yapılacak LYS-3'le sona erecek

Milyonlarca üniversite adayının beklediği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 13 Haziran Cumartesi günü başlayacak. LYS'lerin ilk sınavı LYS-4 (Sosyal Bilimler Sınavı), 13 Haziran Cumartesi; LYS-1 (matematik sınavı) ve LYS-5 (Yabancı dil sınavı), 14 Haziran Pazar; LYS-2 (fen bilimleri sınavı), 20 Haziran Cumartesi ve LYS-3 (edebiyat-coğrafya sınavı), 21 Haziran Pazar gerçekleştirilecek.

TEK CEVAP KAĞIDI

Adayların 13 Haziran Cumartesi gireceği LYS-4 sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecek. LYS-4'te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacak. LYS-1 14 Haziran Pazar sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika verilecek. LYS-1'de, matematik testi ve geometri testi yer alacak.

ÜÇ DİLDE YAPILACAK

LYS-5 14 Haziran Pazar öğleden sonra saat 14.30'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacak. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak. 20 Haziran Cumartesi yapılacak LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji soruları yer alacak.

EDEBİYAT 56 COĞRAFYA 24

21 Haziran Pazar günü yapılacak, LYS-3'te ise, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile coğrafya-1 testi yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru, coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak. Her bir test için tek cevap kağıdı kullanılacak.

Yanınıza hiçbir eşya almayın
* Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak. Bu nedenle adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat gibi eşyalarla gelmesi yasak olacak.
* Adayların yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete gibi yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçları getirmemesi gerekiyor.
* Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak.
* Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra yasak olan araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.