LYS giriş belgeleri hazır!

LYS giriş belgeleri hazır!

Üniversite adaylarının gireceği Lisans Yerleştirme Sınavları giriş belgeleri erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet safyasında yer alan duyuruya göre, 13-14-20-21 Haziran'da yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. 

Adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinecek.

Başvuru yapılmayan LYS için giriş belgesi düzenlenmeyecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Adayların, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken, belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermesi ve belgelerinin çıktılarını ilgili LYS'de yanlarında bulundurması gerekiyor. 

İlgili LYS'ye ait giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınava giriş belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacak. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS'ler için kullanılamayacak. 

Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu. 

Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er veya erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir), tutuklu veya hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe veya mavi kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı ile çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi avukat kimlik belgesi, özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.