LYS-1 Matematik Sınavı başladı

LYS-1 Matematik Sınavı başladı

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) başladı.

LYS-1, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştiriliyor. Sınava 744 bin 562 aday katılıyor.  Tek oturumda uygulanacak sınav, 135 dakika sürecek. Sınavda matematik ve geometri testleri yer alacak. Matematik testinde 50 soru olacak ve 75 dakika sürecek; geometri testinde ise 30 soru için 60 dakika süre verilecek. Matematik ve Geometri testleri ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve adaylar tek soru kağıdı kullanacak.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.

Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler sınav salonlarını dolaşacak, gerekli gördükleri takdirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacak, gereken bütün önlemleri alacaklar.

Sınavlar, öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavına ( LYS-5)  ile devam edecek.LYS-5 14.30'da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Üniversite sınavları,  Fen Bilimleri Sınavı ( LYS-2) ve Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile devam edecek.LYS-2, 21 Haziran Cumartesi ve LYS-3 ise 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Adayların, 744 bin 562’si Matematik Sınavı (LYS-1), 388 bin 361’i Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) , 751 bin 454'ü Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) , 431 bin 97’si Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) ve 70 bin 767’si Yabancı Dil Sınavına (LYS-5)  başvuru yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.