Lüks Otomobil firması da elektrikli araç üretiyor

Lüks Otomobil firması da elektrikli araç üretiyor

Yüzde yüz elektrikli otomobil üretimi zincirine Alman otomotiv devi Porsche’da katıldı. 2019 yılında piyasaya sürmeyi planladığı aracı ile firma, tasarımı ve motor gücü ile rakiplerini geride bırakacak gibi görünüyor.

Spor ve lüksü bir araya getiren Alman otomotiv devi Porsche, Frankfurt Motor Show'da ilk tamamen elektrikli aracı olan Mission E’nin 2019 yılında piyasaya çıkacağını duyurdu. Porsche, söz konusu aracından ilk olarak 2015 yılında bahsetmişti. Şimdi ise otomotiv devi, Mission E adındaki aracında sona yanaştı.


Yüzde yüz elektrikle çalışacak olan Porsche Mission E’nin listesinde Panamera ile 911 arasında bir segmentte yer alması bekleniyor. Hakkında henüz ayrıntılı bir bilgi bulunmayan araca, 600 beygir gücünde bir motorun eşlik edeceği ifade ediliyor. Maksimum 250 kilometre hıza ulaşacağı belirtilen aracın ‘0’dan 100 kilometreye 3.5 saniyede çıkacağı ise söylentiler arasında yerini alıyor.


Ayrıca elektrikli otomobil denince akla ilk gelen otomotiv devi Tesla’ya da rakip olması bekleniyor. Buna ek olarak 2019 yılında piyasaya sunulacak aracın tek şarj ile 480 kilometre yol kat edeceği ifade ediliyor.


Dört lastikten güç alacak Porsche Mission E adındaki elektrikli araca sahip olmak isteyen meraklılar ise 80 bin dolar ödemek zorunda kalacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.