Lüks otellerde iftar vermek yerine Afrika'da su kuyusu açıyorlar

Lüks otellerde iftar vermek yerine Afrika'da su kuyusu açıyorlar

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) bu yıl vereceği iftarların yerine Burkina Faso’da su kuyusu açmaya ve Afrika’da katarakt yüzünden göremeyen insanların ameliyatlarını yaptırma kararı aldı.

HÜRSİAD her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini iptal ederek, 'Bir kişinin ışığı da sen ol' Kampanyası ve Afrika’da su kuyusu açma kararı aldı. HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı, yaptığı açıklamada “HÜRSİAD yönetimi olarak bu yıl da lüks otellerde verilecek iftar bütçemizle devamlı hayırla yâd edilecek ve insanların asli ihtiyacı olan suyu gidererek Afrika’da bir ülkede su kuyusu açmayı ve Afrika’da katarakt yüzünden kararan dünyasının aydınlatılmasını bekleyen insanların ameliyatına aktarma kararı aldık." dedi.
 
Ayrıca Çıksorut Göllüce Aşevi'nde her gün yaklaşık bin 800 kişiye sıcak yemek ve iftar verildiğini belirten Hasırcı, "2011 de Afrika’da çok ciddi kuraklık ve yokluk vardı. İftar sofralarımızı Somali’ye göndermiştik, 2012 de Myanmar Arakan’la iftar soframızı paylaşmıştık. Geçen yıl da zulüm altında olan Suriye’ye Suriye İçin İftar Vakti Kampanyası ve Senegal’e su kuyusu açtırmıştık. Bu yıl ise yine Kimse Yok mu Derneği işbirliğiyle Burkina Faso’da su kuyusu açmaya ve Afrika’da katarakt yüzünden kararan dünyasının aydınlatılmasını bekleyen insanların ameliyatına aktarma kararı aldık. Geçen yıl açtığımız su kuyusuyla temiz suya muhtaç insanlar hala kullanıyorlar ve emeği geçenlere dua ediyorlar. Siz de bağışlayacağınız 100 dolarla bir katarakt hastasının ameliyat olmasına gözünün açılmasına vesile olabilirsiniz, dünyanın tüm renklerini ona yeniden hatırlatabilirsiniz. Gelin, bağışlarınız onların aydınlığı olsun." şeklinde konuştu.
 
TEMİZ SUYA ERİŞİM HERKES İÇİN İNSANİ BİR HAKTIR
 
Kimse Yok mu Gaziantep Şube Müdürü Fevzi Çakmak ise HÜRSİAD yönetimine ve üyelerine teşekkür etti. Çakmak, "Sırf bu yüzden her yıl yüz binlerce insan, susuzluk ve sağlıksız su kaynaklarından oluşan nedenlerle hayatını kaybediyor. Üstelik bu kayıpların çok büyük bir çoğunluğunu 5 yaş altı çocuklar oluşturuyor. Su kuyuları, su deposu, arıtma tesisleri, sera ve tarımsal sulama sistemleri, su şebeke sistemleri, su taşıma çantası, su taşıma arabası ve su tankeri gibi lokal projelere bağış yapabilecek olan yardımseverler, Temiz Su yazarak 5777’e gönderecekleri SMS bağışlarıyla da proje havuzuna destek olabilecekler." dedi.
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.