Lukaşenko: Minsk Camisi İslam’ın gerçek değerlerini tanıtacak

Lukaşenko: Minsk Camisi İslam’ın gerçek değerlerini tanıtacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük katkısıyla açılışı gerçekleştirilen Minsk Camisi’nin İslam’ın gerçek değerlerini tanıtmasında önemli bir rol üstleneceğini söyledi.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Minsk Camisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, caminin sadece Belaruslu Müslümanlar için değil, bütün Belarus halkı için bir müjde olduğunu ifade etti. 

İlk defa 14. yüzyılda Müslümanların Belarus topraklarına geldiğini ve kolayca halkın bir parçası olduğunu anlatan Lukaşenko, müslümanların da halk ile birlikte vatanlarını, kültürlerini ve geleneklerini koruduklarını söyledi.

Ülkelerinde barış ve huzurun çok önemli olduğunu vurgulayan Lukaşenko, herkesin kendi inancını yaşamasına değer verdiklerini belirtti.

Lukaşenko, “Biz bugün bu büyük camiyi açıyoruz. Çünkü bu cami Belarus’ta sadece Müslümanların evi değil aynı zamanda Belarus’un da kültürünün gelişmesine büyük katkı yapacak bir ibadethanedir. Eminim, dostum Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile yapılan bu cami bütün Belarus Müslümanları ve halkı için önemli bir manevi merkez haline gelecektir. Bu caminin açılışı umarım İslam’ın gerçek değerlerini tanıtmada büyük rol oynayacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Cami Minsk'te barışın sembolü olacak"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de 8 sene önce ilk defa geldiği Minsk'te Müslümanların ibadetlerini 10 metrekarelik bir baraka içinde yaptığını gördüğünü ve burada teravih namazı kıldığını hatırlatarak, “Minsk’te barışın sembolü olacak bu camiyi inşa ettiğimiz için Allah’a hamdediyorum.” dedi.

Belarus Müftüsü Ebubekir Şabanoviç, caminin açılışını tarihi bir olay olarak nitelendirerek, “Bu cami 620 yıldır Belarus’ta yaşayan Müslümanlar için büyük mutluluktur.” şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.