Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar için yardım

Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar için yardım

Türk Gençlik Birliği öncülüğünde, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın koordinatörlerinden Lübnan - Türk Gençlik Birliği yetkilisi Zine el-Umri AA muhabirine yaptığı açıklamada, Birliğin 15'den fazla hayır kurumuyla işbirliği içerisinde, Suriyeli sığınmacılara destek amacıyla "Ben İnsanım" adlı yardım kampanyası organize ettiğini söyledi.

Toplanan yardımların binlerce Suriyeli sığınmacının bulunduğu Akkar ve Arsal kentlerinde dağıtılacağını belirten Umri, "Başkent Beyrut'un 3 ana noktasında, Cebel Lübnan ve Sayda kentlerinde onlarca koli, kadın, çocuk ve erkek kıyafeti, 50'yi aşkın koli ayakkabı, gıda malzemesi ve oyuncak yardımı yapıldı" dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (Bmmyk) kayıtlarına göre, Lübnan'da kayıtlı 800 binden fazla Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Ancak Lübnan makamları bu rakamın 1 milyon 200 bini aştığını ifade ediyor.

Bmmyk, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacıların yüzde 67'sinin kiraladıkları evlerde yahut yakınlarının yanında, yüzde 8'inin garaj veya işyerlerinde, yüzde 9'unun kendilerinin yaptığı derme çatma barakalarda, yüzde 2'sinin okul ya da camilerde, yüzde 14'ünün ise çadırlarda yaşadığını belirtiyor

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.