Lübnan'da "Merhaba Ramazan" konvoyu

Lübnan'da "Merhaba Ramazan" konvoyu

Başkent Beyrut'ta yetim çocuklar, Ramazan ayını karşılamak için oluşturulan "Merhaba Ramazan" konvoyunda bir araya gelerek şehir turu attı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya gelen yetim çocuklar şehir turu atarak, Ramazan ayının gelişini kutladı.

İslami Yetimler Evi tarafından Ramazan ayını karşılamak üzere düzenlenen etkinlik çerçevesinde "Merhaba Ramazan" konvoyu oluşturuldu.

Konvoydaki süslenmiş araçlara binen yöresel kıyafetli yetim çocuklar, şehir turu atarak Ramazan ayının gelişini kutladı. Ramazan ilahileri çalarak şehir turu atan konvoydaki araçlarda ayrıca, Lübnan haritası, yaşlılara saygı, ailenin önemini ve eğitimi simgeleyen maketler taşındı.

İslami Yetimler Evi sorumlularından Semer el-Hariri yaptığı açıklamada, kurumlarının her yıl Ramazan ayını karşılamak için bu etkinliği yetim çocuklarla düzenlediğini belirterek, "Bu sene konvoyumuz 'Merhaba Ramazan..Yüz Yıllık İyilik' temasıyla yola çıktı. Çünkü bugün kuruluşumuzun yüzüncü yılını da kutluyoruz." dedi.

Hariri, Lübnan genelindeki 56 merkezde 11 bin çocukla ilgilendiklerini vurgulayarak, "Bu konvoy ile tüm Lübnan'a ve özellikle Beyrut'a yarınlarımızın bugünden daha iyi olması amacıyla barış mesajımızı iletmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.