Lübnan Su Projesi 40 bin kişiye hizmet verecek

Lübnan Su Projesi 40 bin kişiye hizmet verecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan’ın kuzeyinde Türkmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Kwashra Al Birre ve Aidamoon Beldelerinde içilebilir su temini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen su projesi 40 bin vatandaşa hizm

TİKA, Lübnan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Lübnan’da birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından Lübnan’ın kuzeyinde Türkmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Kwashra Al Birre ve Aidamoon Beldelerinde içilebilir su temini sağlamak amacıyla planlanan ve 2010 yılında 1. aşaması tamamlanan Lübnan Su Projesi’nin ikinci kısım inşaatları tamamlandı.

Söz konusu proje kapsamında 3 adet yüksek kaliteli su kuyusu, her beldeye toplam 3 adet 120 wattlık jeneratör, Aidamoon beldesine 100 tonluk su deposu, her üç beldede su sisteminin izlendiği ve takibinin yapıldığı otomasyon sistemi ve bilgisayarlar, ana hatların da dahil olduğu toplam 46 kilometrelik su hattı borulama sistemi, bozuk yol ve asfaltların onarıldığı yenileme çalışmalarının yapıldığı toplam 16 metrekare asfaltlama ve yol tashih çalışmaları gerçekleştirildi.

Tamamlanan proje Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanlığı ve Türkmen Belediyesi yetkililerine teslim edildi. Proje Kapsamında Kuzey Lübnan Su Otoritesi Başkanlığı Muhendis ve Teknisyenlerine Proje Eğitimi ile daha önceden proje ile ilgisi bulunmayan 3 ayrı Türkmen personele su hatları tamir ve bakım ustalık eğitimleri verildi.
Özellikle Suriyeden gelen göçmenlerin de yoğun olarak yaşadıkları Aidamoon El Birre ve Kwashra Beldelerinde yaklaşık 40 bin nüfusa hizmet verecek proje, Kuzey Lübnan Su İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan aboneliklerin her geçen gün artmasıyla 50 bin nüfusa göre planlanmış olup bölgedeki hayati bir ihtiyacı karşılayacak. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.