LPG kullanımı artabilir

LPG kullanımı artabilir

Chapel Hill Kuzey Karolina Üniversitesi Çevre Bilim ve Politika Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Douglas Crawford-Brown, AB zirvesinde enerji alanında belirlenen hedeflerin, düşük karbondioksit emisyonuna sahip LPG kullanımını artırabileceğini söyledi.

Brown, AB'nin iklim değişikliğine önlem olarak aldığı kararları değerlendirdi.
 
LPG'nin çevre dostu özelliklerinin sürekli dile getirildiğini ifade eden Brown, "LPG'nin faydaları abartılıyor gibi görünse de kullanıldığında dizel ve benzinden daha az karbondioksit salgılıyor, bu bir gerçek. AB tarafından alınan emisyon kararlarının hayata geçmesiyle düşük karbondioksit emisyonuna sahip LPG, Avrupa'da daha fazla ilgi görecektir ve muhtemelen kullanım oranı artacaktır" dedi.
 
Roma merkezli çevre kuruluşu Kyoto Club yöneticisi Sergio Andreis, Avrupa Konseyi tarafından alınan kararın hayata geçmesi halinde Avrupa'nın akaryakıt tüketiminde LPG kullanım oranının artabileceği değerlendirmesinde bulundu.
 
AB ülkeleri, 24 Ekim Cuma günü karbondioksit emisyonunun 2030'a kadar yüzde 40 azaltılması ve yenilenebilir enerji payının yüzde 27'ye çıkarılması konularında uzlaşmaya varmışlardı. Kararın ardından düşük karbondioksit emisyon değerlerine sahip olan LPG ve diğer alternatif yakıtlar ile yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi gündeme gelmişti.
 
Fransa Çevre ve Enerji Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre LPG, düşük karbondioksit emisyon oranına sahip bir fosil yakıt ve kömürden yüzde 33, kalorifer yakıtından yüzde 15 daha az karbondioksit salınımı yapıyor. LPG'nin Avrupa'daki tüketimi yıllık 30 milyon tonu bulurken, üretim de aynı seviyede gerçekleşiyor. Öte yandan 2012 yılında Avrupa'da 12 milyon olan otogazlı araç sayısı, 2013 yılında 14 milyona yükseldi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.