Lösemili çocuklara Hastalar Risalesi hediye etti

Lösemili çocuklara Hastalar Risalesi hediye etti

Uzun süren tedavileri süresince kendileri ve ailelerinin okumaları için Said Nursi'nin "Hastalar Risalesi"ni hediye etti

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kurban Bayramı nedeni Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Hastanesi Hematoloji Onkoloji Servisi’nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.
 
Çocuklara moral vermek amacıyla ziyarette bulunan Başkan Özgökçe, bir de çocuklara bayram hediyesi olarak ayakkabı, bayramlık giysileri ile bayram tatlısı ve oyuncaklar hediye etti, uzun süren tedavileri süresince kendileri ve ailelerinin okumaları için Bediüzzaman Said Nursi'nin "Hastalar Risalesi"ni hediye etti. 
 
Bütün hasta odalarını tek tek gezerek çocuklar ve refakatçileri ile sohbet eden Başkan Özgökçe, Kurban Bayram'ın ve bu yılki Hacı Ekber olan tüm hacıların şu an Arafatta Vakfede olduklarını ve tüm hacılar ile İslam aleminde şu an yapılan tüm duaların bu çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını ve herkese umut sevgi ve sağlık getirmesini diledi. Çocukları ve ailelerini de dinleyen Başkan Özgökçe, Suriyeli olan 4 yaşındaki Miran Azizi ile özel olarak ilgilendi.
 
Başkan Özgökçe, "Çocuklarımıza moral vermek istedik. Lösemili çocuklarımıza öncelikle Cenab-ı Mevla'dan acil şifalar ihsan etmesini diliyorum. Her şeyde olduğu gibi bu da Cenab'ı Mevla'nın bir takdiridir. Erken tanı ve modern tıbbın tedavilerinin başarı sağlayan ve sonuç alınan bir hastalıktır. Hem devlet olarak, hem millet olarak, hem de yerel yöneticiler olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmaya çalışmak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Hem insani, hem vicdani, hem ahlaki ve toplumsal sorumluluk olarak bunu yapmak zorundayız. Bazı hastalıkların tedavisinde kan ve kan ürünlerine sık ihtiyaç duyulur. Lösemi de bunlardan biridir. Üç yıl süren zorlu tedavi boyunca bazı dönemlerde hemen hemen her gün eritrosit, plazma ve trombosit gibi kan ürünlerine ihtiyaç olur. Başka şehirden gelen tedavi olduğu yerde hiçbir yakını olmayan hastalar için kan bağışçısı bulmak en az hastalıkla mücadele etmek kadar zordur. Kanı ve kan ürünlerini hazır olarak bir yerden alamayız. Kanı sadece ve sadece gönüllü bir bağışçıdan temin edebiliriz.
 

 

İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.