Lösemi hastası çocuklara hastanede ders veriyorlar

Lösemi hastası çocuklara hastanede ders veriyorlar

İzmir'de 22 gönüllü öğretmen, okuldaki derslerden arta kalan zamanlarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde lösemi tedavisi gören çocuklara eğitim veriyor.

İzmir'de gönüllü öğretmenler, okuldaki derslerinden arta kalan zamanlarında hastanede yatarak lösemi tedavisi gören çocukların eğitimine destek oluyor.

Bayraklı ilçesindeki Şehit Fehmi Bey Ortaokulu öğretmenleri, kanser tedavisi gören bir yakınlarını ziyaret ettiklerinde hastanedeki çocukların ilgiye ihtiyaç duyduğunu fark etti.

Bunun üzerine harekete geçen öğretmenler, gönüllülerle hasta çocuklara eğitimlerinden geri kalmamaları için destek verme kararı aldı.

Ortaokul öğretmenlerinin Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde yatarak tedavi gören çocuklara kendi odalarında ders verebilmeleri için iki kurum arasında protokol imzalandı.

Bu kapsamda 22 öğretmen, 3 aydır okuldaki derslerinin ardından hastanedeki öğrencilere eğitim vermeye başladı.

"Bizi motive ediyorlar"

Muğla'dan gelip 5 aydır tedavi gören fen lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Saliha Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye ilk geldiği günlerde televizyon, telefon ya da tabletle vakit geçirdiğini ancak okulu özlediğini belirtti.

Öğretmenlerin hastaneye gelmesiyle verimli vakit geçirmeye başladıklarını ifade eden Nazlı, "Onlar sayesinde arkadaşlarımızdan geri kalmıyoruz. Bizim için de motivasyon oluyor. Hayatın devam ettiğini gösteriyorlar. Sadece dersleri konuşmuyoruz, arta kalan zamanlarda arkadaş oluyorlar. Hastanede gibi hissetmiyoruz." dedi.

Harfleri hastanede öğrenen 5 yaşındaki Muhammed Yasir Çıkrıkçı da odasında öğretmenleriyle resim yapıyor, çeşitli oyunlar oynuyor.

Resim, satranç ve İngilizce öğretmenleriyle çalıştıklarını ifade eden Çıkrıkçı, "En çok resim yapmayı seviyorum. Legolarla da oynuyoruz. 'Lego canavarı' diye bir ismim var." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar bizi koridorlarda bekliyor"

Gönüllülerden matematik öğretmeni Meltem İmamoğlu, okuldaki derslere göre hastane programı yaptıklarını anlatarak, "Anneler, öğrenciler çok mutlu. Çocuklar bizi koridorlarda bekliyor. Anneler çocuklardaki gelişmeleri dile getirip mutluluklarını paylaşıyor. Biz de çok mutluyuz bu katkımız nedeniyle." diye konuştu.

 

Rehberlik öğretmeni Aynur Sarıpolat da öğrenciye duydukları aşkın sadece okul sınırları içinde kalmadığını vurguladı.

Çocukların sadece okulda değil hastalıkları sırasında da yanlarında olmaya çalıştıklarını kaydeden Sarıpolat, "Hastalık süreci ağır bir süreç, moral motivasyon desteğine, umuda ihtiyaçları var. Yalnızlıklarını paylaşmak, onlara umut olmak için buradayız." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.