Londra’daki cami, komşu kiliseye örnek oldu

Londra’daki cami, komşu kiliseye örnek oldu

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Finsbury Park Camii’den örnek bir hareket geldi. Camii kapılarını evsiz insanlara açtı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi

RİSALEHABER - Londra’da bulunan ve İngiltere’de yaşayan Müslümanların çabası ile yapılmış olan Finsbury Park Camii yeni başlattığı uygulama ile tüm dünyaya örnek oluyor. Camii evsiz insanlara sığınma ve yemek yardımı yapıyor.

Şimdiye kadar 20 evsize kapılarını açan Camii, her gün evsizlere yemek yardımı yapıyor. Bölgedeki evsizlere kol kanat geren Müslümanlar, sabah saatlerinde çorba yardımı ile başlattıkları ücretsiz yemek hizmetini, akşamları da yemek hizmeti ile devam ettiriyor.

Hemen bitişiğinde bulunan St. Thomas kilisesi de uygulamadan örnek alıp, yakında aynı hizmeti başlatacaklarını duyurdu. Bölge halkı da durumdan gayet memnun.

Camii imamı Muhammed Said, Tribüne dergisine verdiği röportajda; “Biz Müslümanlar olarak bu çevrenin bir parçasıyız. Elbette dinimizin gereği olanı yaptık. Camiimiz isteyen herkese açık bir yerdir. Burası bir camii olduğu kadar, bir iletişim merkezidir” açıklamalarında bulundu.

Camii’nin hizmetleri sadece evsizlerle sınırlı değil. Gençlere de hizmet veren camii, Müslüman olan veya olmayan herkese sürekli açık vaziyette.

Yemek hizmetlerinde çalışan ve sabah çıkacak olan çorbaları hazırlayan Wayne Frost yaptığı açıklamada; “Bu iş için bana günlük 10 sterlin ödeniyor. Her sabah evsizler için çorbalarımız hazır vaziyette bulunuyor. Bu gerçekten muhteşem bir organizasyon ve herkese örnek oluyor. Bu ortamda sosyalleşip, herkesle iletişim kurma olanağı da buluyorum” sözlerini sarf etti. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.